Депутати се оплакаха от лошо състояние на ведомствените жилища. Снимка: Архив Булфото
fallback

От лоши ведомствени жилища се оплакаха днес народни представителите от ГЕРБ в парламента.

Здравко Димитров и Дончно Баксанов са настанени на улица “Чарлз Дарвин“ в столичния квартал “Изток“. Единият е на 17-ия, а другият на 18-ия етаж в една и съща кооперация.

Апартаментите на народните представители обаче се нуждаели от спешен ремонт, защото тапетите били раздрани, а състоянието им било ужасно, обясни днес в кулоарите на Народното събрание Здравко Димитров.

Той все още не знае кой е обитавал ведомственото жилище, преди той да го получи. Димитров обаче изрази съмнение, че някой изобщо е живял във въпросните жилища.

„Ако е живял, не знам как е живял в тези условия“, заяви Димитров, който изказа готовност да покаже на журналисти ведомственото си жилище, за да видят и те в какво състояние е.

Депутатът от ГЕРБ обясни, че въпреки лошото състояние на апартамента, ще го приеме, защото няма друг избор.

Над 90 процента от  народните представители, които ще ползват ведомствени жилища, вече са настанени в тях, съобщи шефът на парламента Михаил Миков. Според него имало само  единични случаи, при които състоянието на жилищата е толкова лошо, за което се оплакаха двамата депутати от ГЕРБ.

Миков беше категоричен, че се взимат мерки. Ремонтите ще бъдат довършени и депутатите ще живеят в едни нормални условия. Тези жилища са собственост на НС и ремонтите се извършват за сметка на парламента, заяви Миков, като допълни, че не става въпрос за луксозни ремонти, а за битови промени.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

boyko_stoew

преди 10 години

До Админите на Този Сайт:В Стремежа си да постигате определени цели,преминавате Граници:1.Пускате Провокационни Коментари.2.Триете ,което не ви е УДОБНО.За преден път го показахте....Във връзка с горното,както ви обещах се изасям от сайта ви. Останете си със здраве

37

П.Петров

преди 10 години

Нормалните хора си плащаме наем и живеем, където можем да си позволим. Няма причина депутатите да са изключение. Получават прилична заплата, получават държавна субсидия.И аз искам ведомствено жилище, че с две деца и жена в майчински не свързвам двата края, ама нямам подходящите роднини.

36

Анонимен

преди 10 години

ох горките те.

fallback