Снимка: архив, Reuters
fallback

„Противник съм на тютюневия дим навсякъде, но от друга страна, вероятно трябва малко да смекчим този режим за пълна забрана за пушене на обществени места". Това заяви в интервю за предаването „Седмицата" на Дарик премиерът Пламен Орешарски.

На мен ми се струва, че никога не бива да се връщаме към по-стари периоди на повсеместно пушене на обществени места. Макар аз лично да пуша, обясни той.

По думите му сме останали една от малкото страни в Европа, в която всички пушещи трябва да бъдат на улицата.

„Може да проследите смекчаване на режимите в най-консервативните северни страни в това отношение и ще видите, че балансираните решения в случая са по-добри, отколкото крайностите", добави Орешарски.

На въпрос дали в заведение, което не може да бъде разделено, трябва да се да даде избор дали да бъде за пушачи или непушачи, той изрази мнение, че на такива места не трябва да се пуши, но подчерта, че решението ще вземе парламентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

142

anjela

преди 10 години

тъй като заведенията са частна собственост редно е на самите техни собственици да се даде право да избират дали в тяхното заведение да се пуши или не.това което е направено досега е нарушение на Конституцията от една страна и закона за частната собственост от друга.кое заведение колко клиенти ще има това ще реши принципа на търсенето и предлагането.това е основен принцип на пазарната икономика.

141

Иракли

преди 10 години

До ИвоТак и не си научи урока българина. Иракли е привлекателно точно защото не е застроено. Като го превърнете в поредната бетонна джунгла по морето никой няма да идва там - милиони левове - питай тези, чиито "хотели" стоят празни от години и не могат да си върнат заемите.

140

Така ли "седенк

преди 10 години

Да има място за пушене в заведенията е все едно да има място за пикане в басейн....

fallback