Снимка: БТА

Дни след скандала "Горчиво", в който Атака скочи на РЗС за близостта й с ГЕРБ, хората на Яне Янев решиха да отвърнат на удара с... фес.

Днес около 30 представители на неуспялата да влезе в парламента формация протестираха пред Народното събрание.

"Тук сме, защото искахме да подарим един символичен подарък от Турция на г-н Сидеров в знак на признателност за неговата доблестна постъпка, която направи спрямо българския народ, и предателството, което направи спрямо националните интереси на България.

Още по темата
Всеки ден ще идваме тук, докато Сидеров не събере смелост да излезе, да си получи подаръка и да потърсим обяснение за думите му, че искал да ни чупи ръцете и краката", обяви Георги Ганчев, шеф на ръководството на РЗС-София.

Протестиращите казаха, че подаръкът е фес, който е приготвен специално за лидера на "Атака" и за предателството му над България.

РЗС-арите издигнаха и плакати с надписи: "Да спрем новия турски сериал с Волен!" и "Волен нахлупи чалмата за 10 милиона".

След акцията на Яневите хора Павел Шопов от "Атака" настоя от парламентарната трибуна председателят на парламента да разчисти около НС, защото там незаконно протестират хора.

Сидеров и част от депутатите му тутакси излязоха навън, но протестиращите вече се бяха разотишли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase