Снимка: ЕНП
fallback

Ситуацията в Европа се е влошила значително вследствие на популистките мерки на управляващите преди и сега социалистически правителства, смята председателят на ЕНП Вилфрид Мартенс. Според Мартенс кабинетите от ЕНП трябва да положат максимални усилия за нейното оздравяване.

В Европейския парламент в Брюксел се провежда среща на председателите на парламентарни групи в националните парламенти на партиите от ЕНП. Основната тема, която доминира срещата, е изпълнението на многогодишната финансова рамка на Евросъюза. От българска страна във форума участва зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на Групата на ГЕРБ/ЕНП в ЕП.

В разговор с председателя на френските европарламентаристи от ЕНП Жан Пиер Оди Цветан Цветанов изрази опасенията си от същите популистки действия, които вече започна да провежда новото българско правителство на БСП и ДПС, подкрепяно от националистическата формация "Атака".  Днес и утре Цветан Цветанов ще проведе поредица от двустранни срещи, в които ще запознае евродепутатите с тревожната ситуация в България, пише в съобщението.

Oще по темата
Заради форума ексвътрешният министър и настоящ депутат от ГЕРБ отложи внасянето на заявление, с което се отказва от имунитета си.

За Жозеф Дол в сегашните трудни времена европейската десница трябва да бъде обединена и да казва на хората цялата истина. „Важно е, че бащите на Европа са от нашата партия, но нещата могат лесно да се взривят, ако отделни страни-членки започнат да гледат само себе си и спрат комуникацията с останалите. Трябва да възстановим реда в националното публично финансиране. Харчим пари, които нямаме. Парите, които бяха дадени на Европа, не ни дават правото да трупаме дългове“, изтъкна Дол.

Според Жан Клод Юнкер бюджетът на ЕС е започнал да прилича на банкова сметка, където хората се опитват да си върнат колкото се може повече от това, което са внесли. „Това не е европейски начин на мислене“, подчерта бившият президент на еврозоната.

Той е на мнение, че е необходима голяма гъвкавост при изпълнението на бюджета и че кохезионната политика трябва да се усили. Участниците във форума се обединили около мнението, че в сегашната ситуация е абсолютно вредно да се действа с популистки методи подобно на социалистическото правителство на Оланд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 11 години

Няма толкова прости колкото антигерберистите. ***, които вярват на всяка пробутана мръсотийка. Ами то мисленето не става с претенции. Трябва и акъл.

61

Анонимен

преди 11 години

Аз не съм сигурен че "бащиците" на Европа са кристално чисти,а не МАФИОТИ от КЛАСА какъвто е цветанов !!!!!!!!!

60

Анонимен

преди 11 години

Ако влезе в затвора ? Яни ЯНев ще му носи продукти. Нали са женени за ГЕРБ??

fallback