Мартин Захариев. Снимка: Булфото

Поне 50 заместник-министри ще бъдат посочени от премиера Пламен Орешарски. Очаква се вторият ешалон на властта да бъде назначен до седмици.

Предстои работните си места да заемат заместник-министрите, шефовете на агенции и областните управители. Повечето от имената засега се пазят в дълбока тайна. Все още не е ясно какъв ще е балансът между партийните назначения и гражданската квота при избора на новите зам.-министри, съобщава bTV.

Едно от най-сигурните имена е това на Кирил Ананиев - вероятен заместник финансов министър. Депутатът Явор Гечев се спряга за заместник-министър на земеделието, а Атанас Костадинов - за екологията.

За спортното ведомство едно от най-споменаваните имена е това на Таню Киряков, който да отговоря за спорта. За младежта пък са номинирани две от относително младите лица в БСП - Михаил Балабанов, заемал този пост в кабинета на Тройната коалиция, и Мадлен Стоянова.

Очаква се в правосъдието да остане Димитър Бонгалов, а за негови колеги се спрягат някои от обичайните заподозрени от „Позитано” 20. Слуховете в червената централа сочат за бъдещ шеф на Агенцията по туризма продуцента Мартин Захариев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase