Снимка: БТА
fallback

Въпреки че ГЕРБ няма да подкрепи правителството, лидерът на партията Бойко Борисов пожела успех, кураж и много характер на номинирания за премиер Пламен Орешарски.

"Радвам се, че Орешарски, за разлика от първия ден, вече уцелва имената на министрите си, това е важно", иронично обаче подхвърли Борисов, след като по време на представянето на кабинета си пред пленума на БСП кандидатът за министър-председател на няколко пъти обърка имената на бъдещите си министри.

"Да се надяваме, че след като вече са ви дадени, защото някои от тях не познавате, сте ги одобрили", коментира още експремиерът, което пък провокира Орешарски да му отговори, че само от уважение към него няма да каже нищо за неговите министри и къде ги е намирал.

Борисов не отвърна, но го предупреди, че времето в Европа е много тежко и "маса държави са се сринали".

"Надали има премиер в света, който да не иска да вдигне доходите, да не иска да станат хората по-богати, но това са възможностите на икономиката. Неслучайно Станишев избра вас, а не пое този пост той, защото това е нещо изключително и отговорно, надявам се, че вече сте разбрали, че финансовата криза в света бушува и няма да си отиде тези дни", обърна се към Орешарски бившият премиер.

Той отново заяви, че ако го бяха потърсили лично, той е щял  да даде своя глас за правителството. "На ваше място щях да намеря време да се срещна с първата политическа сила въпреки това, което ви казват вашите началници. Аз щях да Ви дам своя глас", за пореден път заяви Бойко Борисов.

Oще по темата
"Трябваше само да се обадите, но и сега нашата врата към вас остава отворена и когато хора, които са били в управлението и могат да ви съдействат, ако се обадите, и ви откаже, излезте на трибуната и кажете, че съм излъгал", заключи Борисов.

По-рано днес, след като Волен Сидеров скрепи с гласа си кворума в НС, Борисов обяви, че са излезли от пленарната зала, за да стане ясна тройната коалиция в зала – БСП, ДПС и "Атака".

Тези три партии са едно и с комбинации ще изберат правителство, категоричен бе той и обвини "Атака", че са направили най-голямото предателство към своите избиратели, като са помогнали да се избере кабинетът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

197

Тиквоча изтрещя

преди 10 години

от ужас, щом започна да се моли на Станишев!Ей, нагла Мутра, а умира от страх!

196

Александър Бургас

преди 10 години

Ето го и първият минус от поредния РОБ ! Което и правителство да е на власт, ние ще си останем РОБИ не заради гласа който сме дали , за която и да е партия , а заради това че след това прекалено много сме "заети" от работа и обзети от страх , че ще ни уволнят , за да излезем на протест когато видим че нещо в цялата схема куца. ДВАМА СА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ! ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ.

195

Александър Бургас

преди 10 години

Забелязвам, че в предизборните теми на всички сайтове по-големия процент е с положителни коментари за ББ и кабинета му. Сега след като Орешарски състави кабинет, всички започнахте да говорите мило и благо за тях и да ги защитавате. ВИЕ СТЕ БЪЛГАРСКИ ОВЦЕ И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИТЕ. Народа се превръща в гъзолизници и типичното за последните години е да си "приятел" на всички , което винаги води до лични загуби. ТРЯБВА ДА ОТСТОЯВАТЕ ТОВА В КОЕТО ВЯРВАТЕ - ПРОУМЕЙТЕ ГО !

fallback