Петя Първанова. Снимка: архив, БулФото
fallback

Ден за размисъл и изборен ден без инциденти и сериозни нарушения отчете МВР. Екипът на служебния министър Петя Първанова публикува кратък обзор на свършеното от 13 март насам на сайта на министерството вместо да направи пресконференция.

Ген. Първанова, която ръководеше специализираната административна дирекция „Европейски съюз и международно сътрудничество”, стана първата жена вътрешен министър.

В структурите на МВР са започнати или образувани 72 досъдебни производства за престъпления, свързани с изборния процес. Към 22 май разследващите органи във вътрешното министерство са приключили успешно и изпратили в прокуратурата 21 от делата. От тях 12 са с мнение за предаване на обвиняемите на съд. 

18 души по-малко са загинали при пътни инциденти за периода 13 март-13 май в сравнение със същия период на миналата година, отчита още служебният вътрешен министър.

Oще по темата
От екипа на Петя Първанова поставили фокус върху ограничаването на битовата престъпност и пресичане на тежката организирана престъпност. За малко повече от два месеца са били проведени 50 големи специализирани полицейски операции. Ликвидирани са над 5 000 пожара и са организирани повече от 3 300 спасителни дейности,  помощни операции и дежурства.

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане под председателството на министъра на вътрешните работи е разпределила над 6 400 000 лева за справяне с последствията от природните бедствия в Габрово, Трявна, Неделино, Слънчев бряг, Перник.

Всички сигнали, постъпващи на спешния телефон 112, вече се приемат едновременно и в съответния център за спешна медицинска помощ чрез конферентна връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Аман от Самохвалство

преди 11 години

Фарс след Фарс!Закривай!

1

нечовек

преди 11 години

Малиииии,къв поглед....Затвориха ми се сърдечните клапи

fallback