Снимка: архив, Булфото
fallback

Момичето, заради което беше нападнат и пребит екип на Спешна помощ, се е напило с концентрат, за да бъдат отчетени 4,32 промила алкохол в кръвта, смята заместник-здравният министър д-р Мирослав Ненков.

По думите му, за да се напие толкова с бира, тийнейджърката трябва да е изпила 100 литра. Той обясни, че момичето не е с диабет, както беше съобщено по-рано. Преди години е имало съмнение за това, но след като е доказано, че няма диабет, е извадена от всички регистри.

Oще по темата
„Детето не е диабетик, а се е напило зверски в присъствието на възрастни”, коментира д-р Ненков пред Нова телевизия.

Според него е груба лъжа твърдението на роднините на момичето, че линейката се е забавила с 40 минути.

По думите на заместник-министъра след случая цялата система за оказване на медицинска помощ е под стрес. Той призова новият парламент да гласува час по-скоро на второ четене закона, с който нападението над медицински лица ще се наказва като нападение над полицаи. Според д-р Ненков от това ще спечели и парламентът.
 
„Сега вероятно ще им се размине с едно размахване на пръст, от което ще придобият още по-голямо самочувствие да нападат хора”, коментира д-р Ненков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

законите ги пишат пи

преди 11 години

В Русия пияниците ги събират с фадрома и ги изсипват пред отрезвителя на дузиниВ България голямото уважение към пияниците ще ни докара до просешка тоягаПо бай Тошово време не се изплащаше болничен лист, като причината за нетрудоспособносте алкохолна употреба. Сега като сме в ЕС би трябвало да си плащат прегледа, линейката и престоя в болница, ако са препили, както и НЗОК да не им покрива разноските по лечение. Обаче явно в Парламента са пушачи и пиячи та всичките ни закони защитават отрепките

36

Анонимен

преди 11 години

Кви промили кви пет лева?Напишете изпила е две бутилки с ракия и една каса бира аз да не съмкатаджия-промили!

35

Анонимен

преди 11 години

На 15-г. с 4 промила...таа вече и за органи не става

fallback