Миков е готов да свика парламента извънредно във вторник. Снимка: БТА
fallback

Председателят на парламента Михаил Миков е в пълна готовност да свика извънредно заседание на Народното събрание във вторник, на което да бъде гласувано предложеното правителство с премиер Пламен Орешарски.

"Готов съм да свикам извънредно заседание във вторник", посочи Миков пред БНР и допълни, че за това няма абсолютно никаква пречка.

"Готов съм бързо да вървим по конституционната процедура за сформиране на правителство", посочи председателят на 42-то Народно събрание.

Oще по темата

Той бе категоричен, че в този парламент няма да се допуска практиката "министри да бягат, да се крият, да взимат отпуска, да излизат в болнични, за да мине актуалността на въпроса, зададен на парламентарен контрол".

Но мисля, че г-н Пламен Орешарски има разбиране по този въпрос, ще ми се изпълнителната власт да участва изключително активно в парламентарния контрол, допълни Миков.

Пред националното радио говори и Йордан Цонев от ДПС. По думите му в преговорите БСП и ДПС са напреднали по програмата.

"Днес ще приключим с програмата, утре тя ще бъде готова в редактиран вид. Утре Орешарски обеща, че ще бъде готов съставът на кабинета. Във вторник е реалистично да се гласува правителството; екшън планът е такъв. За персоналния състав на кабинета - Орешарски си води разговори с експерти и хора, на които може да възложи изпълнението на тези функции", посочи Цонев.

Той още веднъж заяви, че ДПС няма никакви квоти в бъдещото правителство, защото то се съставя изцяло на експертен принцип.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

fsb

преди 11 години

много сте прости бе, още не са обявили дори правителството, те вече плюят, затова сме на това дередже, нема оправия с вас, ако се съветва с други партии - защо се съветва, ако не се - защо не се! Тиквата повече ли ви харесваше, той се консултираше само с простотията си

59

Ех ти Черно море...

преди 11 години

Фатално късно!Пропадаме в понеделник!

58

TNT

преди 11 години

За къде сте се разбързали толкова, профанизирани *** такива - Михов, Манолова, ГЕйСер Дмитриевич и т.н. пасмина милионерска. Много бързате да почнете да лапате явно доста сте огладнели. Смешници

fallback