Главният секретар на МВР Калин Георгиев. Снимка:Булфото

Главният секретар на МВР Калин Георгиев е заявил намерението си да подаде оставка от поста, съобщи БНР, позовавайки се на собствени източници.

Към момента обаче Георгиев остава на работа, тъй като оставката му все още не е разписана от вътрешния министър Петя Първанова.

По време на управлението на ГЕРБ Георгиев три пъти подава оставка, но тя не бе приемана, припомня БНР. Калин Георгиев е главен секретар на МВР от 2009 година. Преди това беше началник на главна дирекция "Национална полиция".

В края на април той беше викан в прокуратурата по разследването за незаконното подслушване. Впоследствие обвинението прекрати производството срещу членове на СДОТО и обяви, че има данни срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Прокуратурата още не е поискала депутатския му имунитет.

По информация на вестник „Преса" президентът Росен Плевнелиев е говорил с главния секретар на на МВР и го е помолил да изчака с напускането си, за да не създава смут във ведомството. Изданието твърди, че шефът на Агенция „Митници" Ваньо Танов също е подал оставка още преди „десетина дни".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase