Вероятно Янаки Стоилов ще е министър на икономиката. Снимка: Булфото, архив
fallback

След като президентът  Росен Плевнелиев връчи мандат за съставяне на правителство на Пламен Орешарски „Труд” публикува имената на вероятните министри, въпреки че официално все още няма посочени претенденти за постовете.

Според публикацията Янаки Стоилов вероятно ще е вицепремиер без портфейл с ресори икономика и социална политика; Петър Чобанов, Кирил Ананиев (вероятен вицепремиер) - Министерство на финансите; Петър Кънев - Министерство на икономиката; Ивайло Калфин (вероятен вицепремиер) - Министерство на външните работи; Таня Андреева, Анелия Клисарова - Министерство на здравеопазването; Ангел Найденов - Министерство на отбрната; Иван Драшков, Младен Червеняков, Румен Миланов, Николай Радулов, Красимир Петров - Министерство на вътрешните работи; Хасан Адемов, Драгомир Стойнев - Министерство на труда; Светла Бъчварова, Спас Панчев - Министерство на земеделието; Искра Михайлова - Министерство на регионалното развитие или на околната среда.

Все още не са обсъждани титуляри на останалите ресори - образование, култура, спорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

БЪЛГАРИН

преди 11 години

САМО ШЕГИЧКА До всички метреси, мутреси и други "заинтересовани" фенове на еднокнижника Бойко Ефенди - Честит Празник на българската писменост и култура!... Ха, ха, ха...

82

Анонимен

преди 11 години

Тези политици как ни връткат като агне на шиш, а ние си четем новинки и се плюем из форумите. Блейте още, ей сегичка ще ни набучат и завъртят пак...!!!

81

Shop

преди 11 години

Външният ни министър не трябва да е отново евреин, виждате че трябва да сме неутрални по много въпроси свързани с конфликтите в Близкия Изток, един чист българин ще е къде къде по-добро приет и на Изток и на Запад-------------- В редиците на БСП+ДПС няма чисти българи. Това е факт, който трябва да си повтаряте по двайсе пъти на ден и преди всяко посягане към бюлетини.

fallback