Снимка: БТА

Двама нови депутати положиха клетва днес. Те са народни представители от "Коалиция за България" и заемат местата на двама отказали се депутати – Илияна Йотова, която остава в Европарламента, и Румен Стоянов, който предпочете да остане кмет на Калофер. Народните представители, които ще заемат местата им, са съответно Маргарита Стоилова и Лазар Попов.

Междувременно стана ясно, че в срок до 29 май парламентарните групи и народните представитевли ще могат да внасят предложения по проекта за правилник на Народното събрание.

Граждани и организации също ще могат да правят предложения. След изтичането на срока за предложения проектът ще се публикува на сайта на Народното събрание в еднодневен срок.

Временната комисия за изготвяне на правилника се събра за първи път вчера, а за неин председател депутатите избраха Мая Манолова, която е зам.-председател на НС.

ГЕРБ отказаха да участват в комисията, защото местата на парламентарните групи в нея бяха разпределени на паритетен принцип.

Днес НС изслушва министъра на здравеопазването Николай Петров и управителя на НЗОК Пламен Цеков относно задълженията на държавните болници, на болниците с преобладаващо държавно участие и общинските болници.

Народните представители настоват да получат информация и за състоянието на лекарствоснабдяването с онкопрепарати, договарянето на медицински изделия и консумативи след последното решение на КЗК, състоянието на бюджета на НЗОК, както и плащанията към договорните партньори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase