Снимка: БТА
fallback

Депутатите от ГЕРБ бойкотираха две парламентарни комисии още на второто заседание на Народното събрание.

Те отказха да участват във временната комисия, която ще изработи правилник за работа на 42-то НС.

Въпреки че само трима депутати от ГЕРБ участваха в гласуването, тя стана факт с гласовете на народните представители от останалите групи.

Те решиха, че председател на комисията ще бъде зам.-шефът на парламента Мая Манолова от Коалиция за България.

От “Атака“ в комисията влизат Явор Нотев, Петър Петров и Павел Шопов, от ДПС – зам.-председателят на НС Христо Бисеров, Хамид Хамид и Камен Костадинов.

В комисията ще има и още двама представители от червените – Янаки Стоилов и Младен Червеняков.

Временната анкетна комисия по правни въпроси в крайна сметка също беше гласувана.
Председател ще е Христо Бисеров, а членове Четин Казак, Хамид Хамид, Мая Манолова, Младен Червеняков, Янаки Стоилов, Явор Нотев, Петър Петров и Павел Шопов.

ГЕРБ отказаха да излъчат свои представители и в тази комисия.
Червените настояват тя да бъде на паритетен принцип – по трима народни представители от всяка група.

„Ние смятаме, че има категорично нарушение на основни принципи и текстове на правилника, заяви Искра Фидосова, която оглавяваше правната комисия в предишния парламент.

42-то НС работи по правилника на предходното до изготвяне на нов. ГЕРБ категорично настояват съставът на комисията да бъде на квотен принцип.

Фидосова отново обвини представителите на БСП, ДПС и Атака, че са договорили.

В предишното НС имаше поне три комисии, които бяха изградени на паритетен принцип, заяви Ангел Найденов от Колация за България. Отново ще кажа, че в момента изграждаме временни органи, като нашето предложение е широко участие на всички парламентарни групи, допълни червеният народен представител. По думите на Найденов ГЕРБ целели единствено да покажат, че са най-голямата парламентарна група.

Господин Найденов не ви стигнаха три години и осем месеца да научите правилника, очевидно не сте го прочели и сега, не остана длъжна и Фидосова.

„Уважаема госпожо Фидосова, няма как да има нарушение в изграждането на тази комисия защото няма нарушение“, заяви Антон Кутев. Той излезе на трибуната и си забрави мисълта, след което слезе с усмивка без да каже нищо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

heybg

преди 10 години

До anonimenПротестиращите никой не ги ...Тикнаха по-алчните и глупави в глухата линия на нищожни партийки, уж да влязат в системата, за да я подобрят или сменят. А как - ония се правят, че разбират, защого кокалчето е сладко. Те нито влизат в говорилнята, нито имат думата където и да е. ОСвен в случай, че някой от пропагандата нареди в някоя телевизия да се излъчи среща на хикс и протестиращите. Че те са вече заведени под графа"представители на протестерите".

27

heybg

преди 10 години

До ShopНяма да стане. БСП и необявена коалиция ще имат пълен контрол. ГЕРБ не могат да прокарат нищо. Мнозинството няма да се самоконтролира.

26

коки

преди 10 години

Сестра Галева се взе много насериозно така може да командори само дрогата Ангел Найденов.

fallback