Лютви Местан Снимка: БТА

Новоизбраните депутати на ДПС се събраха днес за първи път на заседание на парламентарната си група, но не в Народното събрание, а в сградата на централата.

Срещата мина под знака на подготовката за тържественото първо заседание на 42-рото Народно събрание във вторник.
 
ПГ на ДПС ще предложи Христо Бисеров за зам.-председател на парламента, съобщи след заседанието лидерът на партията Лютви Местан.

Още по темата
Той беше категоричен, че народните представители от ДПС няма да подкрепят евентуална номинация на ГЕРБ за председател на парламента.

„Това решение е в съответствие с оценката ни, че избирателите делегитимираха ГЕРБ като възможен носител на властта, а по традиция председателят на Народното събрание се посочва от партия или партии, които имат отношение към съставянето на правителството, което се избира от едно или друго Народно събрание”, посочи Местан.

От ДПС ще застанат зад кандидатурата на Михаил Миков от БСП за председател на парламента, ако тя бъде официално представена утре.

Седем души ще включва ръководството на Парламентарната група на ДПС, обяви още Местан.

Той лично ще е председател на групата. Негови заместници ще са Алиосман Имамов, Йордан Цонев, Тунчер Кърджалиев, Камен Костадинов и Нигяр Сахлим Джафер. Секретар на групата ще е Четин Казак.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase