Иван Костов и Надежда Нейнски не се разбраха преди вота. Снимка: архв, БТА

„Чувствам вина, че не успях да убедя колегите от ДСБ, че трябва да проявим кураж и сила, да създадем единна десница преди изборите. Това щеше да бъде катализатор и промяна за хората”. Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът и лидер на съюз „Единство” Надежда Нейнски.

Според нея и програмата, и кампанията на десните са били най-добрите, но няма как да убедят избирателите, че с 4% от гласовете могат да изпълнят тази добра програма.

„Десницата даде множество примери за недобри коалиции”, заяви още Нейнски. „Дори и да са направени с най-добри намерения, няма значение, при положение че не са дали резултати”, призна тя.

„За мен спорът в България за ГЕРБ не е дали е дясна партия или не, а дали е демократична”, посочи тя.

Според нея касирането на изборите не е добър сценарий за страната.

"Ние минахме една изключително тежка кампания - не за политиците, а за хората, която на практика изнесе буквално на показ всички проблеми, които съществуваха в държавата през последните години. За мен най-сериозният от тях е недоверието в институциите", изтъкна Нейнски.

Според нея ГЕРБ оспорва изборите, защото не са доволни от резултата си и вероятно търсят втори дубъл. "Това обаче ще вкара страната в много сериозно натоварване на бюджета и на самите хора и смятам, че държавата рискува да влезе в хаос, прогнозира Нейнски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase