Снимка: Булфото
fallback

Скандалът с намерените в печатницата в Костинброд бюлетини е напът да затихне. Според преподавателя по конституционно право и бивш депутат от БСП професор Георги Близнашки прокуратурата съзнателно или не е дала рамо на опозицията в деня за размисъл.

„Прокуратурата много тромаво се справи със ситуацията,“ коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR проф.  Близнашки.

Той допълни, че нарушението на закона е очевидно, а санкциите, които ще последват, ще са по-скоро административни.  По думите му показателно за случая е, че нито една партия не оспорва изборните резултати, дори тези, които се възползваха от разкритието в деня за размисъл и направиха пресконференции. Според него ГЕРБ не са реагирали по най-подходящия начин, тъй като са попаднали в „непозната житейска ситуация“.

Случилото се на 11 май се е отразило негативно на имиджа на страната зад граница, коментира още  Георги Близнашки.  Той препоръча „политическата борба да не се води с крайни средства, а партиите да не експлоатират обстоятелствата единствено и само в своя полза“.

Евентуално правителство в коалиция между БСП и ДПС няма да има дълъг живот, прогнозира още проф.  Близнашки.  Неговото мнение е, че по-скоро ще се стигне до нови избори в началото на следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

jojo

преди 11 години

Провосъдие ЕАД

36

Olinov

преди 11 години

na 11 mai stana onova,koeto e ejednevie v bg medii- s sluhove bg agentite psyhyasvat i maltretirat bg naroda i bg mafiotskite medii i manipulirat izborite - v BG i sveta. prosto kato boba.

35

Анонимен

преди 11 години

Дъртите *** се събират в ГЕРБ. Ще гледат в очите Бато и ще си спомнят за Тато.

fallback