Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото
fallback

Бойко Борисов ще предложи на депутатите правителство на малцинството, от което е много вероятно да отсъства дясната му ръка Цветан Цветанов. Тази версия се завъртя вчера на жълтите павета, след като стана ясно, че нито един от възможните съюзи в парламента няма да има мнозинство от 121 гласа, пише „Стандарт“.

Според източници от ГЕРБ може Цветанов да остане в Народното събрание като шеф на парламентарната група. С подобно предложение щяло да се тестват нагласите и да е жест към останалите партии. Самият Цветанов не бе открит за коментар.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече обяви, че ще поиска депутатския му имунитет заради скандала с подслушванията. Премиер на проектокабинета ще е лидерът Бойко Борисов, вицета Лиляна Павлова и Томислав Дончев, финансов министър Владислав Горанов и останалите бивши министри. Още не е ясно кого би предложил Борисов за МВР шеф, ако остави Цветанов в парламента.

Ако обаче проектоправителството не събере подкрепа, което е най-вероятното развитие, ГЕРБ няма да прави коалиция, а ще остане в опозиция, категорични са в партийната централа. В такъв случай шеф на групата ще е Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

326

емо

преди 11 години

в нормалните държави този на снимката или се застрелва или си прави харакири

325

Будалешки истории

преди 11 години

Че Цецо трябваше да бъде жертван, за да остани Буда, беше ясно и на децата. Най-късно го разбра горкото добиче. Всъщност, знам ли! Но това за сетен път показва морала на екса! Само да оцелее ще продаде всекиго. Хайде, един екс за свалянето на експремиера! Наздраве, нагоре и напред!

324

Анонимен

преди 11 години

-Шефе, нима ще ме изхвърлиш зад борда?-Цецо, ние отдавна заседнахме в плиткото...

fallback