Снимка: БТА
fallback

В Пловдив е открит забравен чувал с бюлетини от изборите. Това съобщи за Dnes.bg прокурор Атанас Илиев. 

В понеделник следобед чистачка на Панаира се натъкнала на цял чувал с бюлетини, зарязан в източния край на палата №6, където се помещава Районната избирателна комисия за Пловдив-град.

Сигналът е подаден в полицията. Прокуратурата е разпоредила извършването на оглед в панаирната палата и изясняване на всички обстоятелства относно движението на документи и бюлетини в изборния ден, както и относно вида и бройката на намерените бюлетини.

Прокуратурата ще провери и доколко случаят касае формален технически пропуск на ангажираните с изборите лица. Образувано е досъдебно производство. 

По закон длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до 5 години.

Съдът може да постанови и лишаване от права да се заема определена държавна или обществена длъжност, или с пробация, поясниха от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Тихомир Томов

преди 11 години

Хубаво щеше да са забравили чувала с парите за кампанията . Чистачките щяха да боготворят професията си .

96

абе

преди 11 години

как никой не забравя да си вземе парите после? Няма такава държава!

95

експерт

преди 11 години

Питам аз: а след това къде отива печата? Или се унищожава на място? Предава се заедно с протоколите, бюлетините и т.н. в РИК. Не се унищожава на место.Изборите не могат да се фалшифицират чрез бюлетини.Лъжат ви нагло.В комисиите,които ги броят има 7 представителя от различни партии,плюс застъпници и наблюдатели,които присъстват на броенето.Това са 12/13 души накуп,всеки с различни политически пристрастия,как ще стане?!?!Купуването на гласове е големият проблем,но за това прокуратурата мълчи.

fallback