Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: БТА
fallback

Прокуратурата ще поиска от Народното събрание имунитета на Цветан Цветанов, увери главният прокурор Сотир Цацаров.

Макар че след изборния ден бившият вътрешен министър вече не се ползва от привилегията да има имунитет в качеството си на кандидат за депутат и сега прокуратурата може да го разпита, от думите на главния прокурор стана ясно, че това няма да стане, докато не се събере новият парламент.

Oще по темата
"Не искайте прокуратурата да използва празнини от ден, два, три, за да направи нещо, тя ще го направи. Съвсем ясно ще представи пред Народното събрание защо иска свалянето на дадения имунитет", каза Цацаров.

На 30 април прокуратурата спря наказателното производство срещу директорите в СДОТО заради имунитета на Цветан Цветанов като кандидат за депутат, след като откри доказателства за злоупотреба със служебно положение към подчинените му.

Разследването се води във връзка със сигнала за подслушвания на политици, магистрати и бизнесмени, подаден от лидера на БСП Сергей Станишев.

Дали медийното огласяване по някакъв начин не е попречело на плана за реализация на акцията по друг начин? Този въпрос поиска да си зададем главният прокурор Цацаров във връзка с намерените 350 000 бюлетини в печатница в Костинброд.

По негови думи, ако информацията не е била разгласена в събота, обществото е щяло да бъде информирано след изборите.

Обвинител №1 обясни още, че прессъобщението на прокуратурата е било разпространено  във връзка с това, че акцията е добила медийна популярност и институцията била поставена “под огромния натиск да дадем някаква информация“. Той категорично отхвърли твърденията, че обвинението е имало роля в предизборен сценарий.

Ако на някой му харесва прокуратурата да е пасивен наблюдател на нарушения и престъпления, може би е объркал времето, човека и всичко друго, обясни Цацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

346

Анонимен

преди 11 години

0

345

Анонимен

преди 11 години

цаца, ама риба, риба, ама цаца

344

rosen700

преди 11 години

Цветан Цветанов има интелект на нивото на квартален милиционер от 60-те години.Само не ми е ясно кое е по-правилно - да го затворят, да го пратят в психиатрия или направо да го разстрелят.........ЧЕНГЕ СКАПАНО!

fallback