Сидеров. Снимка: Булфото
fallback

След скандала с нелегалните бюлетини Волен Сидеров поиска президентът Росен Плевнелиев да свика извънреден съвет вечерта преди деня на изборите.

На този съвет главният прокурор трябва да докладва ситуацията, установените факти, какво се върши и какви разпити текат, служебният премиер трябва да огласи договора с печатницата и да докладва какви условия има в него, посочи Сидеров. Според него ЦИК трябва да вземе решение, което да гарантира максималната честност на изборите.

Служебният премиер Марин Райков вече трябваше да бъде разпитан при прокурора, защото той е отговорното лице, което трябваше да осъществи контрола върху отпечатването на бюлетините, смята Сидеров. Според него няма такъв контрол от страна на Марин Райков и служебният премиер трябва да бъде подведен под отговорност за неизпълнение на служебно задължение, злоупотреба или безстопанствено отношение. Волен Сидеров не смята, че може да става въпрос за бракувани бюлетини, тъй като количеството е прекалено голямо. Освен това в договора би трябвало да има текст, който регламентира допустимото количество брак.

Това разкритие на прокуратурата е първото по рода си, и досега е имало опити, и то успешни, за фалшифициране, но сега има яснифакти, коментира лидерът на "Атака". Трябва да има разпит и повдигане на обвинения към служебния премиер, разпит и обвинение към собственика на печатницата и към поръчителя, категоричен е Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 10 години

Бойко,Цецко,Касим Дал и Корман Исмаилов все още си живеят в измисленият свят на лентички,Audi A8, Крайслери с антенки, платени журналисти и покорни нему институции !Вчера си вземaха за цял живот спомен от трите най дългото !

52

Николов

преди 10 години

Всеки, който не е от мутрите или от комунистите все болен мозък ли ще го наричате? И е прав човека, че в България са най-високите лихви в Европа и най-мутренските банкови институции. Трябва да се разръчка здраво и корумпираната пасмина от съдии и прокурори. Трябва наистина да се вземе спешно решение как да се противодейства на монополине и как да им се изземе превилегията да ограбват народа защото сме на ръба на нещо страшно. Гражданския мир е сериозно разклатен, а хората са на ръба.

51

Анонимен

преди 10 години

ВЕКА НА ТОЗИ СЪВЕТ ОСВЕН НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ПОКРАЙ ИЗБОРИТЕ ДА СЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ И НА ПРЕСТЪПЛЕНИТА НА БАНКОВИТЕ ИНСТИТУЦИИ КОИТО С НАЙ-ВИСОКИТЕ ЛИХВИ В ЕВРОПА НИ ПИЯТ КРЪВТА. НЕКА СЕ ОБСЪДИ И ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА МОНОПОЛИСТИТЕы КОИТО МАРОДЕРСТВАТ ХОРАТАы ЗАЩОТО ИНАЧЕ НЯМА ДА СЕ СВЪРШИ ДО ТУК. СВАЛЕТЕ ЛИХВИТЕ ПОНЕ НА НИВОТО В ИСПАНИЯ ИНАЧЕ НАРОДА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СТАЧКУВА И ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО ЕКСЦЕСИИ.

fallback