Снимка: Булфото, архив

Да се продължи здравната реформа, започната от правителството на Иван Костов, апелира в интервю за БТА д-р Адриан Симеонов, който е втори в листата на коалиция "Демократи за силна България-Български демократически форум" в 14-и Пернишки многомандатен избирателен район. По думите му тя е била успешна,но политическите партии, управлявали след това са задържали "черната дупка" в здравеопазването, за да се облагодетелстват определени кръгове.

Спряната реформа е довела до излизане на много специалисти от болниците, които са станали общопрактикуващи лекари, защото там са по-финансово облагодетелствани. Малките болници са загубили доверието на обикновения гражданин. "ДСБ-БДФ" настоява за конкуренция между здравноосигурителните каси. Според д-р Симеонов по този начин ще отпадне проблемът с направленията.

Коалицията апелира и за въвеждане на здравни карти. Необходимо е да бъдат намалени администрацията и бюрокрацията,защото те са голям товар на плещите на младите хора, които искат да работят в България, смята д-р Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase