Борисов отказа да отговаря на журналистически въпроси. Снимка: БТА
fallback

Експремиерът Бойко Борисов напусна ВКП, където беше разпитан за изтеклите записи от разговор между него, ексземеделския министър Мирослав Найденов и вече бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

„Това не беше разпит, разговаряхме как да се разбие тази престъпна група, която прави незаконни подслушвания по домовете на хората“, заяви бившият премиер, след като престоя почти два часа в прокуратурата.

Той изрази надежда подслушванията, които извършва тази група, да бъдат прекратени. Проверка на ВКП вече установи, че записите не са направени чрез законно изискани СРС-та.

Oще по темата
Борисов категорично отказа да коментира дали изтеклите записи са автентични и не отговори на нито един журналистически въпрос, въпреки гонитбата по етажите на Съдебната палата.

Преди десетина дни до медиите бяха разпратени записи от разговор между Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов, в който тримата обсъждат магистрати и ги описват с обидни квалификации.

След разпространяването на записите  Николай Кокинов подаде оставка като ръководител на СГП, защото от подслушаната среща ставаше ясно, че изнася пред Мирослав Найденов данни от досъдебното производство срещу него, както и резултатите от проверката на прокуратурата за незаконното подслушване по сигнала на Сергей Станишев.

Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя в обяснение пред ВКП, съобщи днес в. „Преса“. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

602

шишо

преди 10 години

Вече нямаш право да разговаряш лъжлива мутро. РАЗПИТ съд и затвор за тебЕ.

601

ОЩЕ

преди 10 години

продължение на Лъжеш мутро! Кокинов."На 7 май 2013 г., след призоваване по установения от закона ред, от г-н Борисов са снети обяснения в хода на проверката, започната по повод изнесените записи на разговори с участието и на прокурор и обвиняемо лице", поясняват от прокуратурата.За призоваването нямаше предварително информация.В съобщението се добавя, че обясненията са дадени пред прокурори от ВКП, на които проверката била възложена, и са "надлежно протоколирани"."Не отговарят на истината твърденията, че тези действия са извършени лично от заместника на главния прокурор Борислав

600

Лъжеш мутро!

преди 10 години

Прокуратурата е снела обяснения от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по проверката за записите на разговори, съобщиха от пресцентъра на институцията. Експремиерът е дал обяснения за разговорите в Банкя пред прокурори от Върховна касационна прокуратура, а не пред зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.Поводът за съобщението са "публикации и изявления в медиите за явяването на Бойко Борисов" в прокуратурата вчера, което той нарече "разговор", а не разпит Експремиерът даде обяснения за записаните разговори между него и бившите земеделски министър Мирослав Найденов и градски прокурор на София Никола

fallback