Лидерът на РЗС Яне Янев. Снимка: БТА

Действайте, а не коментирайте, г-н президент! Конституцията на Република България  е съсредоточила в този момент във вашите ръце огромна власт, която не подлежи дори и на парламентарен контрол.

За това призовават от РЗС в съобщение до медиите по повод скандала с подслушването и изтеклите записи вчера в медиите на разговори между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов.

Днес Росен Плевнелиев призова да се стигне до край и ако има виновни, те да понесат отговорност. От партията на Янев призовават държавният глава да сезира прокуратурата, тъй като той носил цялата отговорност до съставянето на ново правителство. 

„Нелепо е да имате по-големи правомощия от президент на президентска република в този момент и да се държите като наблюдател при тези обстоятелства на разпад на държавността. Вие трябва да спрете този крах и да оздравите институциите, съветват от РЗС.

Според партията на Яне Янев празнословието на президента минава допустимите граници. „Вашето служебно правителство в първия си ден на работа обеща: "Този екип, ще бъде работлив, а не бъбрив“, но нищо подобно не се случва. Повече от месец сме свидетели на празно бърборене и липса на действия. Министрите ви станаха ТВ звезди! Вероятно сте им пример за подражание“, коментират от РЗС.

Според хората на Янев президентът трябва да работите реално, а не да констатира чрез изречения като: „Не може повече да се заливат българските граждани със скандали, бръмбари и СРС-та”. „Може, и ако не ви бяха напуснали двамата ви експерти по национална сигурност Цветлин Йовчев и Васил Маринов щяхте да сте наясно защо и каква е причината“, заключават от РЗС. 

„Всички сме свидетели как цялата държава се тресе от действията на „другата” държава – тази на олигарсите, на корумпирани  министри и депутати от ГЕРБ и най-вече на кукловодите от ДС и БКП и техните вечни представители във властта – синовете, внуците и снахите на политбюро. Ситуацията изисква не пожелателни реплики, а конкретни мерки – уволнения, оставки“, се посочва още в съобщението на партията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase