Ренета Инджова Снимка: БТА
fallback

Няма заложени пари в бюджета за изпълнението на стратегията за НСИ за периода 2013-2017 г. Това заяви премиерът Марин Райков в отговор на думите на шефа на института Ренета Инджова, че МС е трябвало да приеме с голямо закъснение стратегията, но не го направил и по тази причина България ще плаща огромни санкции към ЕС.

Райков беше категоричен, че стратегията е изключително добре написана, изключително впечатляваща, но на този етап средства не могат да бъдат осигурени.

Това са ограниченията на бюджета, това не е отношение към съдържанието на стратегията, коментира той и напомни, че служебното правителство работи в рамките на приетия от 41-то Народно събрание бюджет.

Oще по темата
Имам голямо уважение към госпожа Инджова, тя е човек, заемал моите функции в нелек период за страната ни, напомни Райков, който уточни, че по тази причина няма да употреби в отговор силни думи и изрази.

Финансовият министър Калин Христов заяви, че стратегията не е отхвърлена „по същество“, а защото не е финансово съгласувана. След финансово съгласуване тя ще бъде приета в един етап, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

До N 25

преди 11 години

Абе вие за бюджет чували ли сте? И да спестиш 100 лв от бензин за годината, не можеш да ги прехвърлиш за други разноски. Бойко стана милиардер а тук някакъв злослови за това че жената си отишла до Стара Загора. Даже не знаете колко малко знаете.

21

Виолета

преди 11 години

Не ме е назначила тя. Аз съм статистик с дълъг трудов стаж, който очаква уважение от сънародниците си за работата, която върша. Мога да прецненя кой шеф е добър и без хапчета и много се радвам, че много некадърници бяха уволнени. Сега на всички ни е по-леко.

20

Заралийка

преди 11 години

Г-жо Инджова щом института е беден вие защо всяка седмица сте в Стара Загора със служебния ви автомобил ползвайки го за лични цели. Градът е малък, знаем се всички и ако в софия можете да се скриете ние виждаме какво правите

fallback