Пламен Орешарски. Снимка: Impact Press Group, архив
fallback

Най-доброто лекарство за ключовите сектори, какъвто е и здравеопазването, е консенсусът. Това казал кандидатът за премиер на "Коалиция за България" Пламен Орешарски на Национална среща с лекари в София, съобщиха от пресслужбата на БСП.

Според него в този сектор има структурни проблеми. На срещата са присъствали и кандидатите за депутати д-р Емил Райнов и д-р Таня Андреева.

Андреева, която е и изпълнителен директор на АГ-болница "Шейново", е определила като личен ангажимент да работи за връщането на лекарите от чужбина и за ясни критерии на медицинските услуги.

Д-р Райнов е посочил приоритетите на "Коалиция за България" в здравеопазването - държавно субсидиране на лекарските практики в малките населени места и в отдалечените райони, връщане на дейности в Министерството на здравеопазването, премахване на делегираните бюджети, специално внимание на младите специализанти, създаване на фонд за подпомагане на социалнослабите граждани и връщане на потребителската такса един лев за пенсионерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Пецо Конецо

преди 11 години

Айде Орешко да разтурваме седянката !

24

Анонимен

преди 11 години

Популистче гадно си ти СерГей Станишев,гадно,безочливо,интригантско.Такава криза не сме виждали нещастно от Виденовата зима когато всичко беше рухнало,долъра стигна 3000 лв.за да оправите кредитите на кредитните ви милионери,фалирахте банките безсрамнико,изнесохте зърното от България тъпоъгълник,ограбихте спестените пари на хората и имаш наглостта въобще да се появяваш съсел вместо да се скриеш завинаги и да не се появяваш.Истината боли,нали?Особенно като я чуваш от комунистически устенца.ще го духаш на Бойко след изборите със Доган и Костов.,само ГЕРБ

23

анонимен

преди 11 години

до 24Този вече го мислят за премиер, даже онзи ден една комунистическа *** по телевизията, няколко пъти нарече Орешарски премиер! Нека си вярват!

fallback