Маргарита Попова. Снимка: архив Булфото
fallback

Не е важно какъв ще бъде ходът и как ще завърши скандалът с подслушването, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова.

“Българският Уотъргейт“, или както стана модерно да се нарича наскоро “Цветановгейт“, избухна, след като лидерът на левицата Сергей Станишев внесе при главния прокурор Сотир Цацаров сигнал за нерегламентирано подслушване в СДОТО, ръководено лично от ексвътрешния министър Цветан Цветанов. Миналата седмица обвинението потвърди, че две трети от сигнала е верен.

По думите на Попова обаче нямало значение дали сигналът ще се докаже или не, защото и в двата случая се руши доверието на гражданите в институциите и в страната.

Задължение на прокуратурата беше да поеме този сигнал и да направи проверка. Аз съм била свидетел и знам, че преди повече от десет години подобна проверка, във връзка със скандал за подслушвания, е правена - грандиозна, мащабна проверка, по времето на бившия главен прокурор г-н Филчев", допълни Попова.

По този начин вицепрезидентът припомни т.нар. “Филчевгейт“, когато стана ясно, че тогавашният главен прокурор е бил подслушван.

Тя припомни, че тогава били открити много организационно-административни нередности. Какво ще се случи сега, как ще продължи проверката, според нея, не е работа да го коментира. По нейни думи не бива да възхваляваме действията на прокуратурата, защото това поведение се дължи по закон. Веднага след обявяването на резултатите от проверката се чуха много одобрителни думи за действията на обвинението.

Попова коментира и предизборната кампания.

"Лично моята оценка е, че може би се говори малко повече. Ние си го правим това вече 20 години. Може би е време малко по-малко да приказваме, а поведението ни да бъде по-модерно, по-европейско и да си вършим нещата по-добре. Много приказки, убедила съм се отдавна, не са нужни", заяви още вицепрезидентът, цитирана от БТА.

По нейни думи по време на предизборната кампания трябва да се търси поведение на възпитани, толерантни хора, просветени, които познават правилата, зачитат резултатите, които се уважават помежду си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 11 години

...руши доверието в чалгата... Което всъщност иде да рече, че резултатът от подслушвания може да бъде само положителен. Но дали е имало такива, това е въпрос с повишена трудност. Ако обаче подслушвания е нямало, жалко. Да има! Белким нещо почне да попросветва. Стига тъмно, стига сиво!

50

Анонимен

преди 11 години

"По нейни думи по време на предизборната кампания трябва да се търси поведение на възпитани, толерантни хора, просветени, които познават правилата, зачитат резултатите, които се уважават помежду си." - Е ТЕ ТОВА НЕ СА ГЕРБ.

49

123

преди 11 години

ПЪРВО - фЛОРОВ Е ВАШ ЧОВЕК ВТОРО - ДОВЕРИЕ ВЪВ ВАС ВЕЧЕ НЯМА

fallback