Йордан Войнов Снимка: архив, БТА
fallback

"Настъпих много интереси, не съм удобен". Така коментира пред БТА оставката си днес изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ д-р Йордан Войнов.

Той вече е депозирал оставката си пред служебния министър на земеделието и храните проф. Иван Станков, който я е приел. Засега поста му щяла да заеме д-р Венцеслава Тасева - заместник-директор на БАБХ.

По-рано премиерът Марин Райков заяви, че Войнов трябва да бъде освобен от поста, тъй като е подписал скандално известния договор за санитарния контрол по границите ни. Договорът с частната "Пи Еф Си", избрана при съмнителни според опозицията обстоятелства да събира такси на пунктовете в Капитан Андреево и Лесово, стана известен като "златния гьол".

Ексдепутатът от БСП Румен Петков предостави фактура, в която става ясно, че частната фирма „Пи Еф Си” ЕООД е упълномощена да взема такса за дезинфекция по 20 лв. на всяко превозно средство, а стойността на услугата за това, че се събират пари, е 10 лв.

Според Войнов нещата скоро ще излязат наяве, а те са свързани с накърнени интереси на фирми и лобита, свързани с неудобните за тях наредби както за млечните продукти, така и за водата в пилетата. "Когато ме няма, нещата там ще се случват много по-лесно", коментира Войнов. 

Oще по темата
Той каза още, че сам е предложил да подаде оставката си още с встъпването в длъжност на служебното правителство, но тогава не му е била приета.

След прословутия договор, станал известен като "златния гьол" с частната фирма ООД "Пи Еф Си", избрана при съмнителни според опозицията обстоятелства да събира такси на пунктовете в Капитан Андреево и Лесово, Войнов също е искал да депозира оставката си като директор на агенцията. Тогава е бил посъветван да излезе в  отпуск. 

"Сега вече я подавам и за мен няма никакъв проблем",  обясни той. До създаването на агенцията Войнов е бил последователно  заместник-генерален директор и генерален директор на  Националната ветеринарномедицинска служба /НВМС/. Преди това -  от 2001 г. до 2008 г., е бил директор на Районната ветеринарномедицинска служба на Софийска област. В областта на ветеринарната медицина д-р Йордан Войнов има 24-годишен опит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

vesko

преди 11 години

С вписванията е по зле.

25

vesko

преди 11 години

Настъпил си лука.

24

ттт

преди 11 години

Настъпил си на държавата интересите.

fallback