Прошко Прошков Снимка: архив Булфото

ГЕРБ се държи като организирана престъпна група, заяви водачът на листа в 24 МИР в София и в Добрич от “България на гражданите“ Прошко Прошков.

По негови думи последните разкрития на прокуратурата с незаконното подслушване са фрапиращи. Не става дума за нерегламентирано ползване на кафе-машина, а на техника под специален режим.

Имаме обосновано предположение, че от незаконното използване на СРС има хора, които лично са се облагодетелствали, заяви още Прошков. По негови думи девизът на страната вместо „Съединението прави силата“ е станал  „Това не е за телефон“.

Вчера прокуратурата обяви резултатите си от проверката по сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев за нерегламентирано подслушване на политици, бизнесмени и общественици от СДОТО под ръководството на ексвътрешния министър Цветан Цветанов. По данни на обвинението има нарушения при използването на специална техника, заповеди са давани устно, липсват доклади, а малко преди започването на проверката са изтрити записи. Срещу четирима ръководители на СДОТО са образувани досъдебни производство - двама бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов и Камен Костов, на настоящия - Сергей Кацаров и на началника на отдел в дирекцията - Радко Димитров.

Призоваваме прокуратурата да стигне до поръчителите, заяви Прошко Прошков. Подобен призив отправиха вчера и от левицата.

Прошков категорично отхвърли възможността кандидатът за депутат на ГЕРБ, зам.-председател на партията и ексвицепремиер Цветан Цветанов да не е знаел за случващото се в СДОТО.

Не можем да си представим, че няколко служители без знанието на министър Цветанов сутрин отиват на работа, качват се в една кола и тръгват из София да подслушват с нея, каза Прошков.

По думите на кандидат-депутата няма разлика между ГЕРБ и БСП в използванeто на милиционерските методи. Единствената разлика е, че по-необразованата и нерафинирана част от БКП се преля в ГЕРБ, категоричен бе той.

От „България на гражданите“ предлагат Комисията за контрол на СРС в парламента да е с мнозинство и председател от опозицията. Само така властта ще спре да се изкушава да посяга на СРС като метод за лично облагодетелстване, обясни Прошков.

Управлението на ГЕРБ ще се запомни от хората с безконтролните подслушвания, заяви кандидат-депутатът  Димитър Делчев. Той беше категоричен, че Цветанов носи отговорност за случващото се – независимо дали с действията или бездействието си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase