Лютви Местан. Снимка: Булфото
fallback

Според лидера на ДПС Лютви Местан днес България се нуждае от демократично в същността си управление, алтернативно на управлението на ГЕРБ. "Това означава, че България има нужда не просто от ДПС, а от много силно ДПС", заяви в Кърджали при официалното откриване на предизборната кампания на партията лидерът на ДПС и водач на листата в Кърджали Лютви Местан.

Той определи изборите на 12 май като исторически важни за страната, защото се провеждали в условия на "дискредитирано усещане за държавност", пише БТА.

Лидерът на ДПС подчерта необходимостта да се възстанови коалиционната формула за управление на страната. Отчете, че по времето на двойната и тройната коалиция не са били разгърнати предимствата на коалиционното правителство и е допуснато да се създаде усещане за коалиционно парцелиране на властта. "Ние трябва да сме си научили урока", подчерта Местан.

Спечеленото мандатно място на ГЕРБ в Кърджалийски избирателен район през 2009 г. Местан отдаде не на пробив в ДПС, а на променената методика за разпределение на мандатите. За пример той посочи 2005 г., когато Стефан Данаилов събра близо 18 хиляди кърджалийски гласа, но заради методиката не успя да реализира мандат.

Предизборната си кампания ДПС откри в Кърджали с Национален младежки събор на движението за права и свободи пред Дома на културата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

правилно и ние

преди 11 години

Искаме демократично управление .За това ще гласуваме масомо за ГЕРБ!

121

Мария

преди 11 години

Изберете бюлетина 45, там най-много ще ги заболи! Накажете Станишев, Гергов, ББ, ЦвЦв, Лилянка, Мигленка, Цецка, Мецка и До(с)***! Време е да копаят и строят всичко, което откраднаха! Народът ще победи! Олигархията няма да е вечна!

120

Мимето до 124

преди 11 години

А как да е при този тотален геноцид започнал от преди 23 г. ?

fallback