Снимка: БТА

Целта ни е да не влезем в "стандартното клише - умна физиономия с вратовръзка гледа от плакат, като бебе в лампа и казва гръмки фрази, с които трябва да привлече хиляди хора на улицата". Това съобщи  председателят на националния изборен щаб на СДС Борис Марков.

По думите му нищо от изтърканите политически клишета няма да бъде видяно в тяхната кампания. Ще видите усмихнати физиономии на личности и нито една стара муцуна, каза Марков.

Той заяви, че кампанията на коалицията "Съюз на демократичните сили" няма да надхвърли 1 млн. лева.

Средствата ще бъдат ползвани за медийното представяне на коалицията - в телевизии, вестници и радиа, както и в информационни сайтове, посочи Марков. Кампанията ще се финансира изцяло от партия СДС и от кандидатите в листите в законовия размер, поясни той и допълни, че на никой кандидат в листите не са искани пари, за да е там.

В десницата не всичко е свързано с пари, купуване на участия и листи, заяви Марков и добави, че при тях това отсъства. Той коментира изнесените вчера информации, че за участие в коалиция с ДСБ от "Синьо единство" са поискани над 1 млн. лева. Искането на финансова вноска от 1 млн. лева, на която и да било партия, за да участва в коалицията, още повече с ясното съзнание, че това е млада политическа формация като "Синьо единство", която няма държавна субсидия и приходи, е създаване на обвързаности, каза Марков.

Марков заяви, че освен в традиционните медии кампанията на сините ще се развива и в Интернет. Коалицията ще има свой блог, както и страници в социалните мрежи.

На пресконференцията бяха представени и част от водачите на листи - в Пловдив област водач е лидерът на "Обединени земеделци" Петя Ставрева; в 23 МИР София - говорителят на СДС Любен Петров; в 24 МИР София водач е Марио Топчийски; в 25 МИР София - организационният секретар на синята партия Константин Арабаджиев, който ще води и листата в Разград.

В Пловдив-град водач ще е д-р Георги Кръстев, в Плевен - д-р Мариана Лазарова, в София област водачът е Златослав Златанов, а в Русе - общинският съветник Юлиян Гарелов. Листата на синята коалиция в Пазарджик ще бъде водена от Милена Митева, в Хасково - от ГеоргиШишков, в Търговище - от Снежана Сутулова. Във Велико Търново водач е Петър Кънчев, а във Враца - д-р Дилян Петров.

Кампанията на СДС ще бъде открита в неделя в 18.00 ч. в централата на синята партия на "Раковска" 134.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase