Емил Димитров Снимка: архив, Булфото

„Цветан Цветанов остави Бойко Борисов без приятели. По един и същ начин отстраняваше всички, които имат пряк достъп до него.“ Това заявява пред „Преса“ ексдепутатът от ГЕРБ Емил Димитров. 

Според него Цветанов първо пускал компромати в медиите срещу близкия до Борисов, след това донасял как той цапа партията и лека-полека го обработвал, докато остане без приятели. „Аз никога не предавам приятелите си“, уточнява бившият депутат от ГЕРБ.

„Милиционерът не променя манталитета си. Доказва го и прокурорската проверка срещу мен от сряда. Явно съм имал информация за нея, за да изляза от страната“, казва още Димитров. И допълва, че „милиционерите не могат да разберат, че аз не съм в кампания, те са в кампания.“

Вчера Районната прокуратура в Етрополе обяви, че е започнала проверка относно предизборна агитация за купуване на гласове. Поводът беше скандален телевизионен запис, който показва как в хотел в Етрополе, собственост на Емил Димитров, на 2 април се провежда инструктаж на тема: „Как се организират избори, така че да се спечелят с огромно мнозинство“. 

Още по темата
„Инструктираните“ са представители на протестиращите студенти, които избраха за свое "лице" футболиста Христо Стоичков. На записа лекторът обяснява как обединението може да извади 30 000 застъпници, а всеки от тях да закара по 10 души да гласуват, като ги „черпи и пои“. 

Емил Димитров развали отношенията си с ГЕРБ, след като бе уличен в конфликт на интереси, докато е бил депутат. Самият Димитров скочи на Искра Фидосова и Цветан Цветанов, които обвини, че са изкадрували Комисията за конфликт на интереси. Емил Димитров не е в листите на ГЕРБ за предстоящите избори.

По последна информация бившият депутат обеща, че ще разкрие тайни пред нотариус в европейска страна. Той е заминал с децата си в чужбина, защото го е страх за живота им.

„Никога не съм имал отношение към строежа на магистралите и към това, което се е случвало. Не съм казвал и не съм записвал в сведението си пред нотариус подобно нещо за комисиони, както написа пловдивски сайт“, обяснява Димитров. Той обаче не съобщава какви „интересни неща“ е заверил пред германските власти, които могат да служат като застраховка срещу посегателство над децата му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase