Борисов беше посрещнат с аплодисменти на форума на ГЕРБ. Снимка: БТА

Със ставане на крака и бурни аплодисменти близо 14 хиляди делегати на Националната конференция на ГЕРБ посрещнаха председателя на партията Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов на форума на партията в препълнената столична спортна зала "Арена Армеец".

Има засилени мерки за сигурност, автобуси докараха участници във форума от цялата страна.
Пред главния вход на зала "Армеец" е подредена фотоизложба, която представя построеното по време на управленския мандат на ГЕРБ.

Резултатите от управлението на ГЕРБ бяха представени на видеостена. Сред най-големите постижения са 10 млрд. лв. за икономиката за модернизация, финансова стабилност в условията на криза, ограничаване на сивата икономика и повишаване на кредитния рейтинг на страната.

Още по темата

Пътят не беше лесен, беше предизвикателство не само за партията, но и за гражданите, е равносметката от изминалите три години и половина на власт. "Имаме воля" да продължим и да променим България - така беше представен и слоганът на кампанията за предстоящия вот.

ГЕРБ получи подкрепа от чуждестранните гости. Това, което ГЕРБ съгради с усилия, с план за бъдещето, с решителност и с търпение, бързо може да бъде сринато от опортюнистични партии, поставящи собствените си амбиции пред приемствеността и доверието на избирателите, предупреди Антонио Лопез, генерален секретар на Европейската народна партия (ЕНП). С политическа воля и държавническо съзнание, основано на политическа мъдрост, правителството на Бойко Борисов превърна България в разумен и предсказуем партньор в Европа. В доверен партньор", каза Лопез.

Подкрепяли сме партията ви и ще продължим да ви подкрепяме, скъпи Бойко Борисов, заяви председателят на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Джоузеф Дол. По думите му стабилността в България днес минава през нов мандат на ГЕРБ.

Според заместник-председателя на ЕНП и депутат от румънския парламент Анка Боаджу, социалистите биха могли да върнат България назад, да хвърлят страната в хаос и да спрат реформите.

Убеден съм, че българският народ няма да приеме връщане назад, към тъмното минало,  заяви бившият трикратен министър-председател на Турция Месут Йълмаз. В Турция особено внимателно изучавахме реформите, които България трябваше да направи, за да влезе в ЕС. Европеизацията е придружена с огромни жертви, особено в икономическата сфера, и ние, политиците трябва да помагаме на хората да вярват в едно по-добро бъдеще”, посочи Йълмаз и изрази радост от факта, че „личните отношения надмогват етническите различия“.

Депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул изрази увереност, че ГЕРБ ще спечели парламентарния вот.
Г-н Борисов, г-н Цветанов, вие заслужавате да празнувате в нощта на изборите, каза той. Вие не вървяхте по пътя на Кипър, с пране на пари да се стигне до модел, с който държавата не може да функционира. Вие вървяхте до един сериозен, стабилен път, който не води до задлъжняване на България. Затова станахте пример, подчерта депутатът.

Всички надежди са свързани с Бойко Борисов и ГЕРБ, заяви Сузане Лутер, международният секретар на партия Християнсоциален съюз.„ГЕРБ и Християнсоциалният съюз са свързани в приятелство още от създаването на ГЕРБ. Ето защо понякога ни наричат шеговито акушерката на ГЕРБ. Посяхме нежно цвете. ГЕРБ порасна в едно красиво цвете”, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase