Калуди Калудов. Снимка: архив, Блуфото

Калуди Калудов, Таню Киряков, Христо Монов, Мартин Захариев влизат в гражданската квота на БСП за изборите, съобщиха от пресцентъра на партията. Общо 60 са участниците в гражданската квота в листите на БСП, като 12 от тях са жени.

Българският оперен певец със световна слава, един от най-известните тенори в света Калуди Калудов влиза в листата в 24 МИР София.

Олимпийски медалист Таню Киряков ще се състезава в Русе. Известният български психолог и преподавател Христо Монов влиза в листата на БСП в Бургас.

Продуцентът Мартин Захариев ще участва в изборите в 23 МИР София. „Той е човек с много силна гражданска позиция и изключителен работохолик. Политическите му позиции винаги са формирани според ясен принцип – кой защитава демократични идеи и кой е носител на промяната, търсена и искана от гражданите“, мотивират се от БСП.

В Сливен в изборите ще участва Пламен Грозданов, изпълнителен директор на сдружение „Съюз Произведено в България” от 2012 година. В 25 МИР в София в изборната битка се включва лекарят Таня Андреева.

В Пловдив-град ще участва Петър Чобанов - член е на управителния съвет на Българската макроикономическа асоциация, специалист в областта на макроикономическата и финансова стабилност, системния риск, паричния пазар и икономическата конвергенция.

Петър Кънев влиза в листата на БСП във Велико Търново. Той е член на настоятелството на СУ, вицепрезидент на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, първи вицепрезидент на Българската федерация по волейбол.

Писателят Николай Петев ще участва на изборите в Ямбол, Георги Терзийски, независим депутат в 41-вото НС, ще бъде в листата на БСП в Габрово.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase