Мая Манолова. Снимка: Булфото, архив

Няма да може да стане и няма да бъде здравословно една партия да управлява след изборите на 12 май, смята Мая Манолова, депутат от "Коалиция на България" в 41-то Народно събрание пред TV7. Манолова коментира, че е нужно програмно правителство, което да изведе страната от кризата.

Тя даде обяснение и откъде ще дойдат част от 250-те хил. работни места, които ще разкрие БСП, ако спечели изборите. По нейни думи през последните години 30 хил. малки фирми са затворили и 120 хил. работни места са изтрити. "Отиде си предприемаческия дух на българина", заяви тя.

БСП ще даде спокойствие на българския бизнес - съживяването на малкия бизнес ще донесе част от обещаните работни места.

Мая Манолова коментира, че протестите на улицата са безпрецедентни досега. При предишните е имало надежда, но сега тя липсва и затова сме свидетели на самозапалвания. Нейната партия обаче ще бъде първа на тези избори, убедена беше тя и обясни спада на доверието след предишното управление на БСП с това, че са спрели да слушат хората.

Сега БСП ще се бори за максимален брой депутати, но властта няма да е самоцел и партията ще бъде доволна на достатъчен брой депутати, който да им позволи провеждане на предвидените политики. Партията тръгва към изборите с нови лица, допълни още Манолова, но тя не коментира кой ще поеме отговорността, ако БСП не спечели предсрочните избори с тази нова политика.

По отношение на прокурорските проверки в земеделското министерство червеният бевш депутат коментира, че е е имало нарушения по отношение на търгове с храни, продажби на земи, в "Напоителни системи" и т.н.

"Имало е чадър върху работата в МЗХ, който беше прибран с формалното оттегляне на правителството на ГЕРБ", допълни още Манолова.

Още новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase