Сергей Станишев занесе сигнала на главния прокурор. Снимка: БТА
fallback

Уверение, че по внесения сигнал за незаконно подслушване започва незабавна проверка, е получил лидерът на БСП Сергей Станишев от главния прокурор Сотир Цацаров. 

Соцлидерът се срещна с обвинител номер 1, за да му предостави сигнал за незаконно подслушване на политици и бизнесмени, който по-рано пред медиите той определи като български „Уотъргейт“ под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Според Станишев обект на подслушване са били самият той, президентът Росен Плевнелиев, Георги Първанов, лидерите на ДСБ Иван Костов и на „Атака“ Волен Сидеров, Ахмед Доган, бившият финансов министър Симеон Дянков, еврокомисарят Кристалина Георгиева, съдия Нели Куцкова, както и редица бизнесмени.

След като близо час бе при Цацаров, Сергей Станишев заяви, както и по-рано днес, че в сигнала има достатъчно  достоверност. 

Струва ми се, че Сотир Цацаров беше впечатлен за това, че в информацията се посочват имена на хора и видовете техника, използвана при подслушването, коментира лидерът на БСП. 

Oще по темата
Ако е вярно това, което се твърди в сигнала, това означава, че има тотално погазване на Конституцията и демократичните принципи, повтори Станишев. Според него единствено проверка на прокуратурата може да установи истината по случая. 

Реакция по въпроса дойде и от ДПС. Попитан дали според него са верни твърденията за българския ”Уотъргейт”, лидерът на партията Лютви Местан каза, че макар по принцип да не му е в стила да борави с предположения, не изключва твърденията за незаконно подслушване на политици да се окажат достоверни. 

„Първо, защото е безспорен факт, че при управлението на Бойко Борисов и Цветан Цветанов използването на СРС- та се увеличи не в проценти, а в пъти. И второ, което всъщност е по- важно, неправомоерният натиск върху политическите опоненти бе стил на това управление“, се казва в изявление на Местан.

„При никое друго управление специалният инструментариум на държавата не е бил използван така брутално, пряко закона за тяснопартийни цели“, допълва той.

Самият Цветан Цветанов категорично заяви, че Сергей Станишев лъже. По думите на бившия вътрешен министър социалистите организирали “активни мероприятия“ и фабрикували компромати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

194

докога????

преди 10 години

кои знае ,кои не знае седнал политика да бистри .когато гласуваш МИСЛИ С СОБСТВЕНАТА СИ ТИКВА. Ако не можеш мислиш не пиши тук след това.

193

Stefan_1_Tcholakov

преди 11 години

ЧЕЗ, МЕЗ И ДРУГИТЕ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ ДРУЖЕСТВА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !-ЧЕЗ в Брюксел: Бяхме обект на негативно вмешателство от страна на България-blitz.bg/news/article/190967-ВРЪЩАНЕ ОБРАТНО НА БЪЛГАРСКАТА СОБТСВЕНОСТ, НО ПРЕДИ ТОВА ДА СЕ НАПРАВИ РЕВИЗИЯ КОЛКО И КАКВО СА ОГРАБИЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ И И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД !-ДА СЕ ОПЛАКВАТ НА ЮДЕЙСКИТЕ ГОСПОДИ - СМРЪТ ЗА ТЯХ !-БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ - СМЪРТ НА ЧУЖДИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КОЙТО ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ !--ДРУГАРЮ МИНИСТЪР,ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ДЕТО Е КАЗВАШ Е МНОГО ДОБРА. ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА КАЗВАШ ИСТИНАТА, ЗАЩОТО НЯКОЙ ДЕН ЩЕ ТЕ СЪД

192

Лъжаааа. . . .

преди 11 години

Нищо не взема присърце.На края всички ще се оправдани.До сега не се е случвало гарван да вади окото на гарвана.Така че без социалистическо комунистически подлости. Ние на социалисти и комунисти отдавна не вярваме !!!

fallback