Стефан Данаилов ще води листите на БСП в Пловдив и Плевен. Снимка: Булфото

Лично досегашният неизменен водач на листата на БСП в Плевен Румен Петков е поканил Стефан Данаилов да оглави листата на партията в града, разкри самият Данаилов по време на Националния съвет на БСП, на който се утвърждават водачите на листи за парламентарния вот. Ламбо е получил поканата преди 5 дни. 

Самият Румен Петков днес си е направил официален отвод, макар че още преди време стана ясно, че той няма да поведе листата на социалистите в Плевен. Бившият вътрешен министър от кабинета на тройната коалиция не само няма да бъде водач, но изобщо няма да бъде в листата, стана ясно от думите на Данаилов. Въпреки това от левицата очакват Петков да помага активно в кампанията.

По думите на Стефан Данаилов голяма част от старите и познати лица в БСП са направили крачка назад, което е много положително.

Още по темата
Около 90% от министрите в тройната коалиция няма да вземат участие в изборите по подобие на Румен Петков, пресметна Ламбо, но отказа да назове конкретни имена.

Данаилов не каза конкретно и в кой от двата района, в които е водач на листа – Пловдив  и Плевен, очаква да се представи по-добре. Бившият културен министър от кабинета "Станишев" обаче припомни, че във втория по големина град в България левицата традиционно е втора.

"Пловдив е само град, докато плевенският район е огромна територия", обясни ситуацията в двата избирателни района Стефан Данаилов и допълни, че позицията на столетницата в плевенския район по традиция са доста силни.

"Желанието ни в национален мащаб е да имаме по-добри резултати от ГЕРБ", обобщи в заключение Ламбо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase