Христо Стоичков подкрепи студентите. Снимка: БТА

Моята партия са села, градове, в които съм бил между хората. Това заяви пред журналисти Христо Стоичков, който присъства на национална среща, организирана от студенти от цялата страна, в зала „Арена Армеец”. Той беше категоричен, че няма да става политик, но ще подкрепи студентите.

„Не веднъж или два пъти са свързвали името ми с политически сили, за последен път казвам - аз съм безпартиен”, отсече футболната легенда.

Христо Стоичков е поканен за неформален лидер на гражданското движение на студентите.  По думите му партия нямало, нямало и бъде сформирана.Камата симпатизирал на хора, за които мисли, че могат да оправят с нещо България.

„Моето е най-лесно, взимам си нещата, взимам си багажа и отивам в Испания или Щатите и въобще не ме интересува, но когато съм поел ангажимент към тези млади хора, когато погледнах в очите им дали искат да правят нещо задкулисно, или искат да вървят по правия път, аз съм тръгнал по един прав път и съм го извървял сам, имал съм добри съотборници, президенти, които са подкрепяли моето бъдеще, затова дадох моето съгласие”, каза още Стоичков.

Още по темата
 „Ще намерят начин и подход, с умните хора на България, да ги упътят какво трябва да направят. Аз не искам нито един, когато излезе пред обществото или пред децата, и да каже „ние искаме да направим това” и утре да не може да го направи, значи той е излъгал всички, излъгал е мен. Това ще бъде моята първа крачка - аз да се оттегля сам, за да не цапат моето име", добави той.

На въпрос на журналисти гарантирано ли му е, че името му няма да бъде петнено, както е поискал, Стоичков отговори, че когато студентите са му се обадили да стане тяхно лице, е изчакал няколко часа, за да даде отговор.

„Нашите студенти са честни хора, млади, имат бъдеще, перспектива”, посочи Стоичков.

Футболната легенда заяви, че лично той е платил залата. „Не да се споменават олигарси и най-различни хора. Имам достатъчно пари, за да извадя 10 000-15 000 лева и да дам на студентите, които единствено се притесняваха как ще поемат разноските по залата”, посочи Стоичков.

Той имал уверението на студентите, че те ще бъдат честни с него. Стоичков е готов да им помага с целия авторитет който има, включително и на Запад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase