Екатерина Захариева, Деяна Костадинова, Илияна Цанова. Снимка: Impact Press Group
fallback

Премиерът Марин Райков разпредели между вицепремиерите функциите по координация на дейността на различните министерства и органи на изпълнителната власт, съобщиха от пресслужбата на МС.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева ще наблюдава работата на министрите на икономиката, енергетиката и туризма, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните, на околната среда и водите, както и на министъра за развитие на електронно правителство.

Тя ще осъществява също така взаимодействието на правителството с държавните комисии по сигурността на информацията, за енергийно и водно регулиране, за стоковите борси и тържищата, с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, с КРС, Патентното ведомство и агенциите за ядрено регулиране и за приватизация и следприватизационен контрол.

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова ще координира дейността на министрите на отбраната, на правосъдието, на образованието, младежта и науката, на културата, на здравеопазването, на физическото възпитание и спорта.

Тя ще отговаря също за работата на държавните агенции за бежанците, за закрила на детето, „Архиви” и „Държавен резерв и военновременни запаси”, както и за Националния компенсационен жилищен фонд, НСИ, Националната агенция за оценяване и акредитация и Националната агенция за професионално образование и обучение.

Дейността на държавната агенция за българите в чужбина ще бъде контролирана от заместник министър-председателя и министър по управление на средствата от Европейския съюз Илияна Цанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

лубриканта

преди 11 години

Грозни но за сметка на това ***.

54

лубриканта

преди 11 години

Грозни но за сметка на това ***

53

Анонимен

преди 11 години

Хей мимичета. Смело напред. Умни сте, амбициозни сте. Жени сте. Давайте. Скрийте им шайбата на другите. Аз имам жени за гръбнак на фирмата ми. Като орлици са. Страшни са. И вашите очи така светят. Давайте!

fallback