Снимка: Булфото

Нека да дадем възможност на служебния кабинет да си свърши добре работата. Нека да подходим с доверие, призова председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

От целия този екип познавам единствено министър-председателя Марин Райков и един от вицепремиерите Екатерина Захариева, заяви депутатът. Другите за него били съвсем непознати хора.

Надявам се те да са добри специалисти, допълни Велчев. Той обясни още, че дори не познава особено добре Райков и Захариева, а са ”се виждали един-два пъти”. Райков е бил зам.-министър в правителството на ГЕРБ, а Захариева – съветник на държавния глава Росен Плевнелиев.

По негови думи най-важното било сега не само да им научим имената на членовете на служебния кабинет, но да ги запомним с добро.

По думите на Красимир Велчев служебният кабинет трябва да запази финансовата дисциплина и да проведе честни избори.

Още по темата
12 мар 2013 16:12

Нека да направим така, че да се проведат честни спокойни избори и хората да дадат спокойно своя вот. Ние не сме чули гласа на милионите, перифразира Велчев думите на Марин Райков. Служебният вицепремиер обясни, че на протестите сме чули гласа на стотици хиляди, но все още не сме чули мълчаливия глас на милионите.

Те не са правителство на протестиращите, те са правителство на България, допълни Красимир Велчев.

Той отхвърли появилите се твърдения, че може да възникне проблем от това, че утре ще бъде назначен служебният кабинет, а парламентът ще продължи да работи до 15 март. Според Велчев и при други служебни кабинети парламентът е продължавал да работи още няколко дни.

 Велчев обясни, че президентът със сигурност е съгласувал всички тези въпроси с компетентни хора и няма как да допусне подобно нещо. От дни се чуват коментари, че всички закони, които приеме НС, след като служебния кабинет встъпи в длъжност, могат да бъдат много лесно атакуани.

Председателят на ПГ на ГЕРБ беше категоричен, че сегашният парламент няма време да промени Изобрния кодекс. Днес протестиращи продължиха да настояват да се промени изборното законодателство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase