Цветан Цветанов. Снимка: архив Булфото
fallback

Две са основните версии, по които работи полицията във връзка с похищението на дъщерята на Евелин Банев-Брендо - Лара, заяви министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов пред БНТ. Той увери, че разследващите работят денонощно, но не даде подробности, за да не се пречи на работата на полицията. Лара беше отвлечена на 5 март пред дома си.

"Вече започва да се прилага действително един систематичен добре планиран сценарий с добри плакати, с добра организация. За мен е важно, че полицията се старае максимално да не влиза в противоречия с протестиращите и, разбира се, да бъде максимално толерантна, но се надяваме да има и подобно разбиране и от тези, които се стремят да правят провокативни действия спрямо българската полиция", заяви Цветанов.

Той повтори, че "има доста хора, които имат интерес - както от политическата класа, така също от организираната престъпност, от престъпността като цяло", от протестите. Според Цветанов всичко, направено от ГЕРБ през последните години, е довело до рязко ограничаване на доходите от такава дейност.

Трябва да направим разделение между всички власти, които са били досега, на тези, които направиха, и тези, които не направиха нищо в България през 23-годишния период, заяви вицепремиерът в оставка.

По думите му кампанията за парламентарните избори на ГЕРБ ще заложи точно на направеното от партията.

Всички тези инфраструктурни проекти, всичко това, което беше направено в сферата на земеделието, на културата, на образованието, това са дейности, които са реализирани точно от това правителство и ние ще можем да ги покажем по време на предизборната кампания, допълни Цветанов.

По негови думи партията ще даде отчет за реално свършената работа и ще начертае основните приоритети за следващия управленски период. Той беше категоричен, че ГЕРБ ще признае слабостите, но не трябва да се забравя и какво е съвршено по време на тяхното управление.

Според вътрешния министър в оставка правителство винаги е търсело начин да вдигне доходите, но страната ни е била в много тежко икономическо и финансово състояние 2009 г.

България се нуждаеше от повишаване на кредитния рейтинг, спазване на една фискална дисциплина, повтори за пореден път Цветанов мантрата на правителство в оставка.

Той се впусна в обяснения за добрите концесии, които са били сключени, подкрепата на Европа и конкретно на еврокомисаря ни Красталина Георгиева  за политиката на правителството и експертната работа.

По думите на Цветанов криза имало в цяла Европа, безработицата на места била много по-висока, отколкото у нас, а в бюджета са били заложени пари за много социални дейности.

Според вицепремиера в оставка трябва да се търси гъвкавост между финансова стабилност и покачване на доходите, за да не се получи така, че няколко години да сме добре, а после децата да трябва да плащат дълговете, в които сме затънали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

ВМЗ-Сопот

преди 11 години

"Той повтори,че"има доста хора,които имат интерес-както от политическата класа,така също от организираната престъпност,от престъпността като цяло",от протестите.Според Цветанов всичко,направено от ГЕРБ през последните години,е довело до рязко ограничаване на доходите от такава дейност"-Да бе,прав си е човека;На нас от ВМЗ-Сопот не само че ни намалиха доходите,ами и хептен ги спряха;сега ни и изпосъкратиха,ама пак си престояваме!ИДИЛИЯ!Ама то пък,при вашето управление само бандитите имат доходи!

61

ПРАВОСЪДИЕ

преди 11 години

ПРОЗРАЧНОСТ И ПРАВОСЪДИЕ - ЕДИНСТВЕНОТО ЛЕЧЕНИЕ ЗА МИЗЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

60

ХА-ХА

преди 11 години

До Анонимен 70Не си ограмотен по български, та камо ли да коментираш!!!

fallback