Снимка: БТА
fallback

"Ще се радвам се, ако гражданската енергия по улиците на България, доведе до подобрение". Това каза пред журналисти във Виена президентът Росен Плевнелиев, предаде Агенция „Фокус”.

Държавният ни глава е посочил, че подкрепя протестите."Някой говори за национализация, но друг се изправя срещу монополите", отбеляза той. На въпрос не е ли несправедливо, че гневът на хората се насочва срещу чуждестранните инвеститори, Росен Плевнелиев каза: „Някои от хората излизат срещу монополите и назовават EVN, аз като президент казах, че ще проверим всички по веригата, за да установим европейски правила. Във всяко село в Австрия жителите могат свободно да избират доставчиците си, а у нас това още не в възможно”.

В България имаме страх да бъдем зависими само от един доставчик на газ, само от Русия. В Западна Европа обаче от тази зависимост не се плашат, добави още президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

Гого

преди 10 години

Това е добре.

127

изумена

преди 11 години

Човек , участвал в управлението на страната , подкрепя хората , които протестират срещу властта . Очаквам гербаджии да се включат в протестите .Пълен абсурд !

126

Анонимен

преди 11 години

ами къде ще ходи?То и Станишев ги подкрепи и Бойко и Доган. Абре как при толкова голяма подкрепа от политици, служещи на различни кръгове- протестиращите са пак гладни и безпарични!

fallback