Снимка: Булфото
fallback

По време на правителството на Сергей Станишев "задържаният" ДДС с изтекъл срок за възстановяване към 31 декември 2008 г. възлиза на 563 млн. лева. Това посочват в съобщение до медиите от Министерството на финансите /МФ/ във връзка с нападки от представители на БСП за данни за "задържано" ДДС.

Към 31 декември 2012 г. размерът на "задържания" ДДС е 354 млн. лв. или с 208 млн. лв. /37 процента/ по-малко, посочват от пресцентъра на институцията.

Към края на януари 2009 г. ДДС с изтекъл срок за възстановяване е 560 млн. лв., а четири години по-късно, през януари 2013 г., "забавеният" данък е 207,683 млн. лв. или с 63 процента по-малко от последната година, в която Сергей Станишев е бил премиер, допълват от финансовото министерство.

Oще по темата
"Практиката в последните три години, след приемане на ново законодателство за борба с данъчните измами, е показала, че повече от половината от тези средства /207 млн. лв. към края на януари 2013 г./ никога не се възстановяват, тъй като в хода на ревизионното производство се доказва, че са свързани с опит за заобикаляне на данъчното законодателство и с измами", категорични са от пресцентъра на финансовото министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

САЛИТУ

преди 11 години

тояПРЪДЛЮ ЗАЩО НЕ Е В РАИРАНА ПИЖАМА

28

ivan.hristov.7731

преди 11 години

Не може да очакваш човек неподдържащ контакти със собствения си баща-вече стар човек,да вземе присърце съдбата на народа-такъв индивид най-напред е лишен от най-елементарни човешки ценности!

27

Коко

преди 11 години

На снимката е един престъпник, наречен Дянков. Какво ми се оправдава. 4 години мачка народа, сега се обяснява. Затвор за този *** недоразвит

fallback