Мирослав Найденов. Снимка: архив Булфото
fallback

В момента Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ извършва проверка на фактите и обстоятелствата при възлагане на обществена поръчка на стойност 48 000 лева за изработване и поддържане на страница на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter, пише в разпространено съобщение от МВР.

Ведомството се позовава на информация на АФКОС-МВР /национална контактна точка с ОЛАФ/. Договор с избраната за изпълнител фирма по тази поръчка е сключен на 12. 01. 2012 г. Във връзка с проверката, от ОЛАФ е поискано съдействие от дирекция АФКОС-МВР за предоставяне на конкретна информация с цел изясняване на достоверността на изнесеното в сигнала.

Oще по темата

В кореспонденцията между ОЛАФ и АФКОС не се споменава за разследване срещу министъра на земеделието Мирослав Найденов.

Днес вестник “Сега“ излезе със заглавие, че ОЛАФ разследва Мирослав Найденов заради въпросната поръчка.

Още преди месеци тя предизвика медиен скандал, след като стана ясно, че поръчката е била възложена  от фирми на бивши земеделски пиарки.

Вчера стана ясно, че земеделското министерство отново е обявило обществена поръчка за 50 хил. лева, за да се подобрят създадените вече страница на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) във Facebook и профил в социалната мрежа Twitter.

Министърът днес обясни, че сигналът за поръчката е бил подаден публично от евродепутата Илияна Йотова. Двамата често са разменяли остри реплики и Йотова неведнъж е казвала, че ще сигнализира в Брюксел за случващото се МЗХ.

По думите му е нормално, когато има подаден сигнал, да бъде извършена проверка. Найденов обаче беше категоричен, че сигналът не е персонално срещу него.

Влизам в ситуацията да обяснявам, че нямам сестра. Нямам сестра. Съжалявам за тези, които им се иска да имам, но - нямам сестра, каза министърът, цитиран от “Фокус“.

Той припомни, че преди дни премиерът Бойко Борисов се е върнал от Брюксел с добрата новина, че на България се дават допълнително 2 милиарда евро за земеделие за следващия програмен период.

Ако имаше съмнение по отношение на усвояването на европейските средства, нямаше да ни отпуснат толкова пари допълнително, коментира Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

e

преди 11 години

Каквито му са подсмислите на Найденов/сестра/,такива му са и действията.Речник на български министър...Абе,правителство на АБСУРДА

50

Анонимен

преди 11 години

ОЛАФ трябва да ги подкара по азбучен ред - да започне с Боце Тиквата и да завърши с Цеца Стругарката! Всичките са затънали до шия във фекалии!!!

49

Тракиец

преди 11 години

Aбе как един не каза - Ей, извинявайте, сбъркал съм, облажих се, ама и други взеха...Що за хора са тези от партия ГЕРБ-БУДА?! Навярно са извънземни от МАКЕДОНИЯ, но за далавери са първи. Само македонците са така безочливи към братята и сестрите си от България.Никога повече ГЕРБ-БУДА, опасни са държавата България и нейния народ с 1300 годишна история.Има време да влезеш в затвора след 142 дни. Чудно защо не си построхте нов и съвременен пандиз, вместо магистрали

fallback