Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: архив, БТА
fallback

Пулсът на социалните протести отчита само едно – тоталното обедняване на българските граждани и високата безработица, като най-болезнените проявления на проваленото управление на ГЕРБ.

Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан след днешното заседание на ЦОБ и ПГ на ДПС, предаде БТА.

Опитите на кабинета да прехвърли отговорността за социалното недоволство върху предишни управления ще се провалят, защото това правителство носи основната отговорност за това, че превърна българските граждани в жертва на монополите, каза Местан. Управлението на ГЕРБ протектира монополите, заяви той.

Правителството носи изцяло отговорността за неефективната регулация на този сектор на предоставяне на енергийни услуги, заяви Лютви Местан.

Oще по темата
По думите му изходът е в либерализация на пазара на доставка на енергийни услуги и повишаване на ефективността на регулацията, но най-вече в друго правителство, което няма да подкрепя монополите, ще дава път на малкия и среден бизнес, ще намали безработицата и ще повиши доходите на хората.

Доколкото познавам манталитета на тази власт, в зависимост от развитието на протестните действия, ще пожертват цялата ДКЕВР, защото това е познатият трик да прехвърлят отговорността за собственото си некадърно управление върху някакъв орган, сякаш той е паднал от небето и не е избран точно от това мнозинство, каза Местан.

Бихме подкрепили, дори инициирали законодателни промени за подобряване на регулацията, но няма да подкрепим опитите на кабинета да скрие отговорността си за държавния регулатор, отбеляза той и допълни, че регулаторът изпълнява пряко политическата воля на кабинета.

Заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров информира, че ПГ на ДПС подкрепя предложението за временна анкетна комисия във връзка със скандалите за разкрития на съпричастност на премиера към службите. ПГ на ДПС ще изработи позицията си по кандидатурата за конституционен съдия, след като номинираният Гроздан Илиев бъде изслушан в правна комисия.

От ДПС съобщиха и че предлагат Иво Иванов, одитор в Сметната палата, за заместник-председател на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

БИЗНЕСА ДА СЕ ВКЮЧИ

преди 11 години

ВРЕМЕ Е И БИЗНЕСА ДА ПОДКРЕПИ НАРОДА - ГОСПОДА, ТОВА ВИ КАСАЕ И ПРЯКО И КОСВЕНО - ПРОДУКЦИЯТА ВИ ЩЕ СТАНЕ НЕПРОДАВАЕМА И ЩЕ ФАЛИРАТЕ - ВИЕ И БЕЗ ТОВА ФАЛИРАТЕ ОТ КИТАЙСКИ И ТУРСКИ СТОКИ И ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ - СЕГА И ТОВА КОЕТО ПРОИЗВЕЖДАТЕ - ДАЛИ ЩЕ Е ДЮНЕРИ ИЛИ ЛАМБИНИ ШИШЕТА ЩЕ СТАНЕ НЕПРОДАВАЕМОПОДКРЕПЕТЕ НАРОДА СИ - СВАЛЕТЕ РЕЖИМА И НАЦИОНАЛИЗИРАЙТЕ ДРУЖЕСТВАТА ЗА ДА ИМАТЕ ЕВТИН ТОК И ДА ВИ ИЗЛИЗА ИСАПАЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ СТЕ ФАЛИРАЛИ БЕЗРАБОТНИ НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ ТОКА

147

Анонимен

преди 11 години

наследнихите на Хитлер не живеат в Германия , а наще Милионери от фамилия Живкови са като на Карибите в България , всички с калашника като Чаушеско

146

Анонимен

преди 11 години

И ние ще гласувам за ДПС - Преди сме гласували за ГЕРБ но сега за ДПС ще гласуваме почти всеки от квартала. Партията, която се бори за МОИТЕ интереси като гражданин на Р България завиждащите и те са добре дошли как казваше АХМЕД ДОГАН Ела, ела, ела който и да си, дали неверник, или на огъня се кланяш, или езичник, дори и да си престъпил своите обети стотици пъти. Нашата врата не е вратата на отчаянието. Ела такъв, какъвто си.* * *Заглушен от гласа на желанието ти не подозираш, че Възлюбеният живее в недрата на сърцето ти. Притихни, и ще чуеш гласа Му в тишината.

fallback