Пол Нутъл (вляво) и Слави Бинев (вдясно). Снимка: Dnes.bg
fallback

Лидерът на ''Атака'' Волен Сидеров нахълта по време на съвместната пресконференция на Пол Нутъл, заместник-председател на консервативната Партия на независимостта във Великобритания, чийто председател - Найджъл Фарадж наскоро изказа притеснения, че страната му ще бъде залята от имигранти - българи и румънци, и ГОРД на Слави Бинев.

Малко след началото на пресконференцията на вратата на залата се получи кратко стълкновение, понеже охраната не допускаше някакви хора да влязат. Лично Слави Бинев се разпореди те да бъдат допуснати, но се оказа, че това са Волен Сидеров, Павел Шопов и антуражът им. Появиха се и плакати на партия „Атака“, но те бързо бяха свалени. 

„Довели сте един българофоб!“ - започна в типичния си стил да нарежда Сидеров, визирайки Пол Нутън, вторият човек след Найджъл Фарадж в Партията на независимостта във Великобритания - „Този човек трябва да се извини на България!  Нутъл, извини се на българския народ!“ продължаваше лидерът на националистите. Слави Бинев не му остана длъжен и от своя страна повиши тон: „Не се дръжте като простак!“ - каза той, а Сидеров му отговори, че с предатели не разговаря, визирайки прекратеното им политическо партньорство.

В крайна сметка гостът от Великобритания все пак получи възможност да се изкаже. Той заяви, че го молят да се извини за нещо, което никога не е казвал. Всъщност последното нещо, което бил казал по адрес на България, е, че не иска от нея да изтичат мозъци.

Напротив, в Англия било пълно с висококвалифицирани, образовани хора от Източна Европа, които обаче сервират питиета в заведенията. А това не било правилно. Британският политик смята, че ако умните хора останат в България, това ще даде нов старт на икономиката ни.

На няколко пъти той заяви, че няма нищо против българите и румънците. Дошъл е на посещение в страната ни с мисълта, че трябва да се вземат резки мерки за спиране на корупцията и справяне с безработицата у нас

Той обяви, че искал да види силна България, това би било добре и за Великобритания, и за Европа. Обяви, че по данни, с които работи Европейската комисия, корупцията в страната ни е 3 пъти по-висока от средната в Европейския съюз.

За ситуацията в родната му страна той каза, че е много деликатна. В последните години са дошли 3 милиона имигранти, 1 милион от които – от Източна Европа. Това не би било проблем, ако сме в икономически разцвет, но с идваната на кризата се е превърнало именно в такъв, каза той.  По негови данни 22% от британските младежи не могат да се реализират в родната си страна заради имигрантите. Младите британци няма работа и това може да ги направи едно изгубено поколение. По думите му не българите в частност, а неконтролируемата имиграцията като цяло са проблем за Великобритания.

Oще по темата

Нутъл заяви, че не Брюксел трябва да решава кой да влезе и кой не във Великобритания, а това трябва да е решение на Лондон.

Горещата тема в момента във Великобритания, по думите му, е темата за Европейския съюз. Според Нутъл мнозинството британци искали да напуснат съюза. Проблемът с имиграцията се явявал като подтема на големия въпрос с членството на Обединеното кралство в ЕС. Той посочи и цифрата от 53 милиона паунда дневно – толкова струвало на британците членството в ЕС.

След изявлението на Нутъл Волен Сидеров отново се намеси и поиска от британеца да се извини на българския народ, след което каза, че българите пък не искали  английски младежи да идват у нас и да пиянстват. Освен това сме били бедни, защото английски фирми са източили пари от България.

Около половин час след като нахлу на пресконференцията, Сидеров и антуражът му напуснаха, а британският политик зави малко след това, че за първи път става свидетел на подобно нещо.

Накрая на въпрос как би се почувствал самият Нутъл, ако България въведе визи за гражданите на Обединеното кралство, той отговори с контравъпрос – как биха се почувствали българите, ако един милион турци са дошли да работят в България за последните 10 години. След това уточни, че нямал нищо против турците, а това бил само пример.

Слави Бинев от своя страна каза, че приятелите са за това, за да кажат истината, дори когато боли. „Пред фактите дори и Буда мълчи“ - мъдро заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

278

Кастиел

преди 11 години

Аз се двоумях за кой да гласувам но сега вече знам със сигурност.Напълно подкрепям коментарите в които се казва, че Сидеров е единствения който защитава Българите и интересите на България.Аз лично много се зарадвах, че е останал поне един човек който твърдо да застане на наша страна въпреки по начина по който го е направил.

277

anonimen

преди 11 години

Този Путъл не знае какво говори. В германия живеят около 8 милиона турци, два от които още нямат немски документи, пък Германия не е загинала.

276

Анонимен

преди 11 години

Тоя луд/болен кога ще го вкарат до живот в някоя психиатрия?

fallback