Цветан Цветанов. Снимка: архив БТА
fallback

Нови 117 противопожарни автомобили ще бъдат купени от МВР, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Днес той откри реновирания полицейски участък в Белово.

По думите на Цветанов МВР вече е възложило обществени поръчки за 40 милиона лева, а през следващата седмица предстоят поръчки за още 35 милиона лева. Министърът допълни, че средства ще бъдат предназначени за купуване на нови автомобили за службите на пожарна безопасност и защита на населението.

Целта е да се повиши техническата обезпеченост и адекватната реакция на службите, отбеляза министърът. По думите му политическото ръководство на МВР прави всичко възможно да усвоява средства по европейските програми и фондове за подобряването на условията на работа на служителите.

Според Цветанов полицаите заслужават да работят при по-добри условия.

Полицейският участък в Белово е ремонтиран изцяло със средства на вътрешното ведомстово, съобщи кметът на общината Костадин Варев. Той връчи почетния знак на Белово на министър Цветанов и благодари за подкрепата при осъществяването на проекта.

Цветанов посочи, че новият участък е резултат от усилията на местната и централната власт и от диалога между тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 11 години

Повече от 117 пожарни ще са необходими, за да измият Цеко и наглият му Пожарникаро-Мутро-Премиер от лай.а, в които са затънали! А това, че успяха да ликвидират гражданската защита е факт. Че постоянната комисия за борба с бедствия и аварии (управлявана от Ентелегента на снимката) е не работеща, корумпирана и без финанси, също!

13

Анонимен

преди 11 години

Тоя пухкЛьо да не би да е станал пожарникар,след като НЕможа да се справи с МУТРИТЕ?!

12

men

преди 11 години

6 милиона евро за 6 години в българските села, напоителнмите системи за скрап, 12 пожарни и няколко декара дюни. патиланците те на батко.

fallback