Лютви Местан Снимка: Булфото

Явно са голословни твърденията, че гръбнакът на организираната престъпност у нас е пречупен. Така от ДПС коментираха днешната стрелба по Златомир Иванов-Златко Баретата в центъра на София.

Според заместник-председателя на ДПС Христо Бисеров е показателно, че стрелбата е била на стълбите на Съдебната  палата.

Ние сме искали няколко пъти оставката на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, но в края на мандата вече става въпрос за оставката на премиера Бойко Борисов, посочи Бисеров.

Никакви персонални промени вече няма да спасят кабинета и няма да му спестят ускорената тенденция за спад на доверието, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан по повод вчерашното уволнение на просветния министър Сергей Игнатов. 

Местан отбеляза, че оставката на Игнатов е била съвършено закономерна, макар че по думите му никакви персонални промени няма да спестят на кабинета оценката, че основната отговорност е на ГЕРБ и че ГЕРБ вече са загубили правото си да управляват страната.

Според Местан същото се отнася и до оставката на Ангел Семерджиев, но и тя е добре познат и елементарен трик заради напрежението в обществото за високите цени на парното.

„Авторитарният манталитет е безгрешен, не признава грешки и все някой друг е виновен - и за Шенген, и за безработицата, и за цените на парното“, коментира председателят на ДПС.  

Местан допълни, че Цветан Цветанов е изрекъл от парламентарната трибуна теза, в която има две лъжи - че  делегатите на конференцията на ДПС са упражнили насилие върху нападателя на Доган, който вече е бил обезоръжен от служители на НСО. 

Той не беше обезоръжен от служители на НСО и всички действия на делегатите бяха именно по обезоръжаването му, тоест те свършиха това, което трябваше да изпълнят органите на реда -  включително и тези, за които отговаря Цветанов, посочи  председателят на ДПС. 

Още по темата
ДПС ще предложи утре проектът за декларация на Народното събрание, свързан с покушението срещу Ахмед Доган, да е първа точка в дневния ред на парламента. 

За 8 февруари е насрочено заседание на  Централния съвет на партията, а след това ръководството на Движението ще посети всички 28 области и ще има срещи с разширения актив на ДПС.

Местан беше категоричен, че ДПС ще  участва самостоятелно на парламентарните избори. Какви ще бъдат коалициите след изборите е въпрос, отговорът на който е в суверена, посочи той. Надявам се, че българският избирател е прогледнал и е видял необходимостта от алтернативно на ГЕРБ управление, отбеляза Местан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase