Огнян Стоичков, председател на образователната комисия. Снимка: Архив Булфото
fallback

Не бих си позволил да кадрувам в Министерството на образованието, младежта и науката, но с оглед на кратките срокове, които остават за работа на сегашното правителство, най-логично е някой от двамата заместник-министри в МОМН да поеме отговорността и да стане министър на образованието. Това заяви председателят на парламентарната образователна комисия Огнян Стоичков по повод уволнението на министър Игнатов.

Сега в МОМН има двама заместник-министри - Милена Дамянова, която отговаря за средното образование, и Петя Евтимова с ресор еврофондовете и младежката политика.

Не искам да давам съвети, но това е един възможен вариант, защото ще е най-безболезнен за образователната система, за да няма адаптация новият министър с екипа на МОМН, би било добре една от двете заместнички да поеме поста, каза Стоичков пред БТА.

Oще по темата

Той припомни, че когато Йорданка Фандъкова беше министър на образованието и беше избрана за столичен кмет, нейният заместник Сергей Игнатов стана министър.

Огнян Стоичков отбеляза, че в парламентарната образователна комисия имаше две изслушвания на министър Сергей Игнатов, на които присъстваха учени от БАН и от СУ.

"На тези изслушвания нямаше един учен, който да подкрепи работата на фонда "Научни изследвания", коментира председателят на образователната комисия. За съжаление МОМН не използва тези две изслушвания, за да осъзнае, че явно има проблем, заяви той.

"Част от конкретните конкурсни процедури от тази последна сесия на Фонда са обжалвани пред Върховния административен съд и се очаква ВАС да се произнесе по тях. Аз съм оптимист, тъй като като юрист съм наясно, че когато има сделка, която противоречи на закона, тя е нищожна", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Льони

преди 11 години

Това, яловото моме с изцъкления поглед има доста психични проблеми. Освен това има и ехолалия. Тя не разбира нищо от педагогика, камо ли от образование. Тежко и горко на българските учители и на техните възпитаници от тази комплексирана особа със селски манталитет. Тя съвместно с Ванчето Кастрева са едни от най-големите айдуци. По две оперативни програми - "Успех" и "Оптимизация на училищната мрежа" отмъкнаха милиони. Вместо да ги прати на прокурор, то Б.Б. ще прави Дамянова министър! Явно и той намазва! Ужас!!!

13

аз

преди 11 години

съгласна с 11 за Николай Василев, търсете него за министър

12

сб

преди 11 години

Политиците си вярват сами на тъпотиите, които творят! Аз не!

fallback