Лютви Местан Снимка: БТА
fallback

ВМРО иска извинение от Лютви Местан заради "излишно емоционалните му реплики" - "език на омразата", "сатанизиране на ДПС", с които той осъди нападението днес над Ахмед Доган.

Напрежение очевидно има, но то е в самото ДПС, а не в българското общество, е позицията на ВМРО по повод на инцидента с лидера на ДПС по време на националната конференция на движението.

ДПС да не използва ситуацията за истерия срещу българите, се посочва в разпространеното до медиите становище.

Според лидера на Единната народна партия Мария Капон опитът за покушение над Ахмед Доган е истински срам за България. Тя призова ситуацията да не става повод за етническо напрежение и обясни, че очаква от политици и институции да си свършат работата.

Oще по темата
От партия ЛИДЕР също остро осъдиха в декларация "опитите за атака срещу човешкия живот и ценностите, върху които е изградено съвременното демократичното общество".

Те призоваха компетентните органи да анализират причините, довели до инцидента, "който не само ще влоши имиджа на България в европейски и световен аспект, но и говори за недостатъчна сигурност на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 11 години

niama li da gi sadiat tezi ozvereli fesove koito prebiha mom4eto..mai sa si pomislili 4e e ot balgarski proizhod...

69

дал

преди 11 години

Хахахаха...жалка сцена,израз на тоталното безсилие и безхаберие на ДПС. Даже електората им вече иска да ги затрие тези антибългари. Какви ти права и свободи,след като те са защитени от конституцията.Пълен абсурд,дано този път електората им вече разбере що за стока са.

68

adf

преди 11 години

Аман от *** им номера. Това е най-големият резил за всички български турци или поне тези,които все още подкрепят анти-българската партия ДПС. Искрено вярвам,че това ще доведе до тяхното самозатриване и истинските хора там ще се отделят,за да наистина изпълняват национално отговорни задачи за своите избиратели!

fallback