Снимка: БТА

Ахмед Доган е обявявал оттеглянето си от лидерския пост на ДПС в края на доклада си, който трябваше да изнесе пред делегатите, предаде БТА. Той е щял да предложи за председател кандидатурата на Лютви Местан.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, Октай Енимехмедов излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация оръжието е засякло. Доган успя пръв да се защити като удари нападателя си, а секунди по-късно охраната повали младежа. Така той не успя да довърши доклада си.

"Този път решението ми е категорично", посочва в доклада Доган. Речта на лидера на ДПС беше раздадена на делегатите на форума и на медиите.

По-рано днес Валерия Велева разказа пред bTV, че най-близките на Доган са знаели решението на лидера на партията още преди дни. Тя допълни, че финалът на изказването е бил много прочувствен и приближените на Доган са плакали докато са я чели.

Журналистката каза, че в изказването си несменяемият от учредяването на ДПС лидер е разказвал историята на политическия си живот и преживяванията си през последните години.

Велева беше категорична, че според нея няма връзка между оставката на Доган и покушението.

Още вчера упорито се заговори, че лидерът на ДПС се оттегля. Такива слухове обаче са се появявали неколкократно. Събитията днес обаче показва, че явно Доган е взел твърдо решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase